Bánhidi Bence elmondta, mi adhat reményt a hétgólos hátrányban lévő Szegednek a Veszprém elleni BL-visszavágó előtt

Szinte csak formalitásnak tűnik a csütörtöki visszavágó, miután a Telekom Veszprém egy hete 37-30-ra nyert az OTP Bank-Pick Szeged otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. A második meccset Veszprémben rendezik.

2024. 04. 04. 8:46
Bánhidi Bence (labdával) és Nedim Remili párharca Szegeden. Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém végig vezetve nyert a múlt héten, Szegeden, ám 60 perc még biztosan hátravan a párharcból. A BL magyar rangadójának második felvonása előtt a veszprémiek részéről Ligetvári Patrik, a szegediek oldaláról pedig nyilatkozott.

Egy hete a veszprémiek örülhettek a szegedi csarnokban. Fotó: Dömötör Csaba

Nem szeretnék magukra húzni a riválist

– Egy Szeged elleni meccsbe soha senki nem aludhat bele veszprémi mezben. Ráadásul tisztában vagyunk vele, hogy most milyen komoly a tét. A közönség is azt várja el tőlünk, teljesen jogosan, hogy maximális erőbedobással küzdjünk. Sok meccsünk lesz még ebben a szezonban a Szegeddel, ezért sem érdekünk az, hogy „felhozzuk” őket. Szerintem az ellenfelet is megtiszteljük, ha úgy megyünk bele a visszavágóba, mintha náluk lenne az előny – mondta a Veszprém vármegyei hírportálnak a magyar válogatott játékosa, Ligetvári Patrik, aki már arról is beszélt, meddig juthat a Veszprém az aktuális idényben. – Remélem, hogy minden fronton minél messzebb. Azt kívánom saját magamnak, hogy ne nagyon tudjak pihenni az olimpiáig. Próbáljuk a maximumot kihozni a csapatunkból. A Bajnokok Ligájában az elsődleges cél, hogy bejussunk a final fourba, onnan pedig majd tovább lehet tervezni. Ha sikerül idén is elhódítani a Magyar Kupát, akkor az a diadal hatalmasat lökhet rajtunk a folytatásra.

 

Több hiba nem fér bele

A szegediek részéről a csapatkapitány, Bánhidi Bence nyilatkozott klubja honlapjának.

– Egy sportoló egy percre sem adja fel, küzd az utolsó pillanatig, addig, amíg le nem fújják a találkozót. Meg kell próbálnunk mindent, menni előre, küzdeni, hajtani. Van még hatvan percünk arra, hogy javítsunk – jelentette ki Bánhidi. – Rengeteg biztos helyzetet rontottunk el Szegeden, ilyen hiba ezen a szinten nem fér bele, mert azt gólokkal bünteti az ellenfél. Így jártunk a Veszprém ellen, mert már az összecsapás elején komoly hátrányba kerültünk, ziccereket lőhetett az ellenfelünk. Ezután volt egy remek időszakunk, ez reményt adhat a visszavágóra, hiszen nagy különbségről sikerült szorossá tenni az eredményt. Ez viszont rengeteg energiát emésztett fel, éppen ezért nyert hét góllal az ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy rengeteget tanultunk a hibákból, nagyon fontos lesz, hogy felszabadultan játszunk, visszaszerezzük az önbizalmunkat, mert az elmúlt időszakban nem sok sikerélményünk volt a Veszprémmel szemben.

A visszavágó csütörtökön 18.45-kor kezdődik a bakonyi vármegyeszékhelyen, a Sport1-en élőben lesz látható. A párharc győztese a dán Aalborg együttesével küzd meg a négyes döntőbe kerülésért. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.