Az idén tavasszal nem követte el a tavalyi hibát a Fradi, amely már áprilisban bajnok lehet

A Paks vasárnapi, 1-0-s legyőzése után 8 pontra növelte előnyét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság élén a Ferencváros, amely hét mérkőzéssel a zárás előtt szinte biztos bajnoknak érezheti magát. A csapat formája alapján csupán idő kérdése, hogy mikor biztosítja be matematikailag is az újabb, sorozatban hatodik elsőségét a Fradi.

2024. 04. 09. 5:20
Adama Traoré és Mohamed Ali Ben Romdhane gólöröme. A mali csatár találata sokat érhet a végelszámolásnál. Fotó: Ladoczki Balazs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adama Traoré találata szó szerint aranyat érhet a Ferencvárosnak. A klub mali csatára – aki nehéz időszakot zárt le azzal, hogy a súlyos sérülése utáni visszatérést követő második meccsén eredményes volt – a vasárnap lejátszott Fradi–Paks találkozó 89. percé­ben talált a kapuba. Ezzel bár matematikailag még nem, gyakorlatilag lezárta az elsőségért zajló versenyt a címvédő, amely a rangadó után egy meccsel kevesebbet játszva is nyolcpontos előnyben van a második helyen álló paksiakkal szemben.

Hat fordulóval az élvonalbeli bajnokság befejezése előtt ez több mint megnyugtató előny, és akkor még ott van a szerdai, Diósgyőr elleni hazai mérkőzés (18.00, tv: M4 Sport), amelyet a Ferencváros kérésére még februárban halasztottak el. Ha akkor sem botlik meg a tavaszi idény eddigi 9 bajnokijából nyolcat megnyerő, egyszer döntetlent játszó együttes, akkor még áprilisban bebiztosíthatja újabb, sorozatban hatodik bajnoki címét.

 

Két rangadó vár a Paksra, a Ferencváros pótlással folytatja

A diósgyőriek elleni, szerdai meccs után az FTC vasárnap a Zalaegerszeg vendége lesz, majd a liga utolsó szakaszában fogadja még a Kisvárdát, aztán az MTK-hoz látogat, vendégül látja a Debrecent, a Diósgyőr otthonában szerepel, végül pedig az Újpest FC ellen zár a Groupama Arénában. A pontversenyt korábban heteken át vezető, ám immáron tartósan a második helyre szorított Paks sorsolása ehhez képest különösen a következő két hétben nehezebb. Április 13-án a harmadik helyen álló Fehérvár vendégszerepel Pakson, ezt követően pedig a pillanatnyilag negyedik helyezett Puskás Akadémia fogadja a Paksot. További pluszadalék, hogy a paksiak is versenyben vannak még az elődöntőnél járó Magyar Kupában, így nem elképzelhetetlen, hogy az idény végéhez közel újabb pontokat ver ellenfelére a Ferencváros. A mostani pontelőnnyel számolva a Fradi az április 20-i vagy 27-i hétvégén teheti biztossá a klubtörténet 35. bajnoki címét.

Az FTC 2019 óta letaszíthatatlan az élvonalbeli bajnokság trónjáról. Akkor és 2020-ban 13, 2021-ben 20, 2022-ben 12, tavaly pedig 6 pontos előnnyel előzte meg a második helyen végzett klubot a Fradi. Különösen szembetűnő, hogy míg 2023-ban „leeresztett” a Ferencváros a márciusban lejátszott nemzetközi kupamérkőzések után, az idei, februári Európa-konferencialiga-kiesést követően nem ez történt: a Fradi ezen a tavaszon csupán az Olimpiakosztól kapott ki, a bajnokságban viszont kilenc találkozó óta veretlen. Amennyiben a bajnoki cím várható bebiztosítása után nem engedi ki nagyon a keret, a vereség nélküli fél év sem elképzelhetetlen.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.