Kiszoríthatja Dibuszt? A Fradi kapusa úgy készül, hogy ő véd a kupában – interjú

Húsvétvasárnap visszatért a Ferencváros kapujába Varga Ádám, aki kapott gól nélkül hozta le a bajnokcsapat által 3-0-ra megnyert bajnokit. Ha folytatódik az eddigi sorozat, szerdán is a 25 éves kapus véd a Diósgyőr ellen, ahol már a Mol Magyar Kupa elődöntője lesz a tét. Interjúnkban mindkét meccsről kérdeztük Vargát.

2024. 04. 01. 14:54
Varga Ádám, a Ferencváros kapusa csapata mindhárom eddigi kupamérkőzésén védett. Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Bank Liga ünnepi fordulója vasárnap véget ért, keddtől azonban a Mol Magyar Kupa negyeddöntőivel folytatják a még versenyben lévő csapatok. A kupasorozat aktuális körének rangadóján április 3-án, szerdán a Diósgyőr ellen lép pályára a Ferencváros, amelynek kapusa, Varga Ádám mellett eddig nem sok lehetőséget kapott az idényben, ám a legutóbbi bajnokin, valamint az eddigi kupameccseken ő védett.

Varga Ádám újra bajnoki mérkőzésen védhette a Ferencváros kapuját. Fotó: Koszticsák Szilárd

– A bajnokságban február 6-a után védett újra húsvétvasárnap. Hogy érezte magát a pályán a Mezőkövesd ellen?

– Köszönöm, remekül, örültem a lehetőségnek. Nem volt sok dolgom, de ez nem is baj, hiszen ez azt jelenti, hogy a csapat nagyon jól dolgozott. Magabiztosan tudtunk nyerni Mezőkövesden, úgyhogy mindenki örül neki, én is boldog vagyok, hogy végre a pályán lehettem.

– Valóban nem sok veszélyt jelentett a Mezőkövesd a kapujára. Ki tudna emelni bármit, amire emlékszik?

– Igazából csak pár beadást kellett lehúznom, meg két középre tartó lövést védenem, mondhatni rutinvédések voltak. Lábbal kellett a labdakihozatalnál részt vennem a játékban, de azon kívül nem volt semmi komolyabb helyzet, amit meg kellett volna oldanom.

– Öt pontra nőtt a Fradi előnye a pontverseny élén, ráadásul van még egy elmaradt meccsük is. Eldőlt a bajnokság?

– Szerintem bárkit kérdezne a csapaton belül, senki nem mondaná azt, hogy eldőlt a bajnokság. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy meg tudjuk előzni a Paksot és hogy ekkora pontelőnyt szerezzünk, úgyhogy nagyon örülünk neki, hogy a befektetett munka megtérült. A folytatásban is ugyanúgy kell dolgoznunk, ahogy eddig is, nem szabad kiereszteni, mert ebben a bajnokságban bármi megtörténhet. Olyan hozzáállással készülünk minden meccsre, ahogy idáig tettük.

– Nincs megállás, szerdán kupameccs vár a Ferencvárosra, méghozzá idegenben, a Diósgyőr vendégeként. Mire számít a negyeddöntőn?

– Rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, szerintem a Diósgyőr a kupára nagyon készül. A bajnokságban igazából nem nagyon tud már mit elérni, nyilván gyűjtögetheti a pontokat, de a kiesés nem fenyegeti. Szerintem a kupa nagyon fontos a Diósgyőrnek, ahogy nekünk is. Mindkét csapatnak nagyon jó szurkolótábora van, szóval a hangulattal sem lesz gond. Rendesen felkészültünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbjussunk.

– A nyolcaddöntőben ön volt a Debrecent tizenegyesekkel búcsúztató Fradi hőse. Miként emlékszik arra a kupameccsre?

– Szép emlék, az is egy borzasztó nehéz mérkőzés volt, 120 perces, tizenegyespárbajba torkolló kupameccs, ami rengeteget kivett a csapatból. Sokat játszottunk emberhátrányban, így duplán jó érzés volt a továbbjutás, ami csapatmunka volt. Személy szerint is jó szájízzel gondolok rá vissza, mert a tizenegyespárbajban védéssel tudtam segíteni a csapatnak a továbbjutásban.

– A Ferencváros eddigi három kupamérkőzésén ön védett. Hogy látja, szerdán folytatódhat ez a sorozat?

– Szerintem abszolút igen, úgy készülök, hogy én védek a kupában. Nyilván ez nincs kimondva, úgyhogy nem biztos, hogy tényleg így is lesz. Ha engem választ a vezetőedző, akkor szeretnék ugyanúgy az együttes segítségére lenni, mint az eddigi kupameccseken.

Mol Magyar Kupa, negyeddöntő
Kedd
Kisvárda–MTK Budapest 20.00


Szerda
Vasas FC (NB II)–Paks 17.15
Diósgyőr–Ferencváros 20.00


Csütörtök
Nyíregyháza (NB II)–Kecskemét 20.45
A mérkőzéseket élőben közvetíti az M4 Sport

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.