Fucsovics kikapott, a szurkolók kiborultak, teljes joggal

Fucsovics Márton egymás után harmadszor már nem tudta borítani a papírformát, az estorili ATP 250-es tenisztorna negyeddöntőjében vereséget szenvedett az elmúlt két év Roland Garros-döntőse, Casper Ruud ellen. Fucsovics így is jó hetet zárt, aminek köszönhetően jövő héttől ismét a legjobb nyolcvan között jegyzik majd a világranglistán. A délután folyamán egy óriási bírói baklövést is látott a portugál közönség, amelynek ráadásul éppen a hazaiak legjobb teniszezője, Nuno Borges volt a kárvallottja.

2024. 04. 05. 21:35
FUCSOVICS Márton Estoril, 2024. április 4.
Fucsovics Márton a francia Gaël Monfils ellen játszik az estorili tenisztorna nyolcaddöntõjében 2024. április 4-én.
Casper Ruud
Fucsovics Márton a negyeddöntőig jutott Portugáliában Fotó: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

első idei salakpályás versenye a negyeddöntőben ért véget. A magyar teniszező már az első fordulóban is nála néhány hellyel magasabban rangsorolt, ráadásul salakspecialista játékost győzött le Pedro Cachín személyében, majd a francia Gael Monfils ellen meccslabdákról fordítva nyert. Fucsovics Márton a negyeddöntőben a címvédő Casper Ruud ellen már nem tudta borítani a papírformát.

Casper Ruud ATP 250 Estoril Fucsovics Márton
Casper Ruud magabiztosan nyert Fucsovics Márton ellen (Fotó: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes)

Ruud idén első kiemeltje a versenynek, a salakpályás képességeiről pedig mindent elárul, hogy az elmúlt két évben bejutott a Roland Garros döntőjébe.

Fucsovics Márton ellen is magabiztosan kezdett a norvég, a két játékos néha egészen látványos labdamenetekkel szórakoztatta a közönséget.

Az első játszmát Ruud egyetlen bréknek köszönhetően 6:3-ra nyerte meg, a másodikban hamar ellépett magyar ellenfelétől. Fucsovicsot ápolták is, de végül befejezte a meccset (6:3, 6:2).

A magyar játékos estorili szereplésének köszönhetően biztosan javít ranglistás helyezésén, a 85. pozícióból újra visszakapaszkodik a világ legjobb nyolcvan teniszezője közé.

Fucsovics mellett a hazai kedvenc is kiesett

Az Australian Open egyik nagy meglepetését jelentette Nuno Borges, aki első portugál játékosként vívhatott Grand Slam-tornán nyolcaddöntőt.

Hazai ATP-versenyén Borges is eljutott a negyeddöntőig, ott azonban megállította a chilei Cristian Garín. Az első szett simán lett Garíné, a második játszmának volt egy majdnem félórás játéka, amelyben a chilei hat bréklabdát hárított. Az egyiket azonban egy óriási játékvezetői bakinak köszönhetően.

Garín vonal közeli labdájánál a nézőtérről kiáltottak out-ot, ami megzavarhatta a chileit, a következő ütését már nyilvánvalóan elrontotta. Ilyen helyzetben jellemzően a hibázó játékos elveszíti a pontot, de extrém esetben a székbíró dönthet a labdamenet megismétlése mellett. Ehhez képest Garín kapta a pontot…

Nem csoda, hogy Borges kiborult, a portugál szurkolókról nem is beszélve, akik innentől kezdve folyamatosan fütyülték Garínt, és még az elrontott első szerváinál is éljenezték.

Ennek ellenére a chilei tie breakben hozta a második játszmát, és bejutott az elődöntőbe, aminek ellenfele, a lengyel Hubert Hurkacz is örülhet, mert így garantált, hogy a közönség mögötte áll majd azon a meccsen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.