Fucsovics Márton tripla bravúrja lenyűgözte a szervezőket

Fucsovics Márton csütörtök este három meccslabdát is hárított, s végül nyert a francia Gael Monfils ellen a portugáliai Estorilban zajló salakpályás ATP 250-es teniszversenyen. Fucsovics három vereség után először tudta legyőzni a korábbi top 10-es Monfilst, a pénteki negyeddöntőben viszont egy jelenlegi top 10-es, Casper Ruud vár a magyar teniszezőre, akinek különlegesen jó emléke van a norvégról.

2024. 04. 05. 12:10
Estoril, 2024. április 4.
Fucsovics Márton a francia Gaël Monfils ellen játszik az estorili tenisztorna nyolcaddöntõjében 2024. április 4-én.
Fucsovics Márton három meccslabdát hárítva nyert Gael Monfils ellen Fotó: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már a salakszezon első hetében ATP-versenyt játszik, s a portugáliai Estorilban jól teljesít, bejutott a negyeddöntőbe. A magyar teniszező mindkét fordulóban nála magasabban rangsorolt játékost győzött le, előbbi az argentin salakspecialista, Pedro Cachín, majd a korábbi top 10-es, kétszeres Grand Slam-elődöntős Gael Monfils ellen nyert. Fucsovics Márton az utóbbi meccsen három mérkőzéslabdát is hárított.

Estoril, 2024. április 4.
A francia Gaël Monfils Fucsovics Márton ellen játszik az estorili tenisztorna nyolcaddöntõjében 2024. április 4-én.
Gael Monfils három győzelem után ezúttal kikapott Fucsovics Márton ellen (Fotó: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes)

Monfils sokkal jobban kezdte a csütörtök esti nyolcaddöntőt, az első játszmát 6:1-re nyerte, Fucsovics azonban szintén 6:1-gyel egyenlített. A döntő szettben először a magyar játékos került brékelőnybe, később 4:5-nél viszont adogatóként három meccslabdát is hárított, amiről a torna hivatalos X-fiókja különleges bejegyzésben emlékezett meg.

Fucsovics végül 7:5-re megnyerte a harmadik játszmát, így három vereség után először tudott nyerni Monfils ellen.

 

Fucsovics biciklis emléke Ruud ellen

Fucsovics Márton a negyeddöntőben a torna első kiemeltje, az elmúlt két esztendő Roland Garros-döntőse, a norvég Casper Ruud ellen lép pályára péntek este.

A találkozónak egyértelműen Ruud az esélyese, ugyanakkor Fucsovicsnak nagyon jó emléke lehet a norvég elleni eddigi egyetlen meccse: 2017-ben, a budapesti challenger-torna elődöntőjében „kiosztott neki egy biciklit”, azaz 6:0, 6:0-ra nyert Ruud ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.