Haaland brutális kritikát kapott, a negyedosztályba száműznék + videó

A Manchester City és az Arsenal vasárnap 0-0-ra végződött rangadója után az angliai szakértők a világoskékek gólgyárosát, Erling Haalandot vették elő. A városi rivális Manchester United legendája, Roy Keane szerint a norvég óriás csak egy területen remekel, egyébként átlagon aluli futballista.

2024. 04. 01. 10:47
Erling Haaland (jobbra) vasárnap nem a legjobb arcát mutatta
Erling Haaland (jobbra) vasárnap nem a legjobb arcát mutatta Fotó: AFP/Darren Staples
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az előző idényben ötvenhárom fellépésén ötvenkétszer volt eredményes a Manchester City színeiben, ezzel hozzásegítve a csapatot a triplához, története első Bajnokok Ligája-győzelméhez. De úgy látszik, elég néhány rosszabb meccs, és a norvég csatár érdemei feledésbe merülnek. Haaland a legutóbbi öt pályára lépése alkalmával, beleértve a norvég válogatott két felkészülési mérkőzését, gól és gólpassz nélkül maradt, így a vasárnapi, Arsenal elleni rangadón (0-0) is, ahol a City játékosai közül ráadásul ő kapta a leggyengébb értékelést: a whoscored.com 6,1-gyel „díjazta” a teljesítményét, miközben a második legrosszabb a portál értékelése szerint az a Nathan Aké (6,3) volt, aki megsérült, ezért mindössze 27 percet töltött el a pályán.

Haaland volt a City legrosszabb játékosa az Arsenal ellen a whoscored.com szerint
Haaland volt a City legrosszabb játékosa az Arsenal ellen a whoscored.com szerint (Fotó: whoscored.com)

A Premier League góllövőlistáját idén is vezető Haaland nem hallatott sokat magáról a kulcsfontosságú rangadón, bár így is lett volna rá lehetősége, hogy eldöntse a meccset, ám olykor ziccerben luftot rúgott, máskor nem találta el a kaput, részben ezért a City nem tudta megnyerni a mérkőzést, és három ponttal lemaradt az éllovas Liverpooltól, amely vasárnap mumusát, a Brightont 2-1-re múlta felül.

Nem kímélték Haalandot a Sky Sports stúdiójában 

A 23 éves játékos a mérkőzés után megkapta a magáét a Sky Sports szakértőitől. A leghangosabban Roy Keane kritizálta Haalandot.

– Sok gyenge pontja van. Nemcsak ma, hanem úgy általában, mert bizonyos elemek hiányoznak a játékából, például a fejjáték, miközben a kapu előtt a világ legjobbja. De egy ilyen szintű játékoshoz képest a pálya többi pontján rosszul muzsikál. Fejlődnie kell. Nagyjából olyan, mintha a negyedosztályba tartozna, legalábbis én így látom őt. Több területen is fejlődnie kell, és ez szerintem meg fog történni a következő években – állapította meg az egykori futballista.

Keane-nel egyet lehet érteni, esetleg vitatkozni, annyit viszont fontos megjegyezni, hogy a korábbi középpályás a City városi riválisának, a Manchester Unitednek a legendája, a Haaland családdal pedig volt egy csúnya ügye. Keane 1997-ben Erling édesapja, Alf-Inge belépője nyomán súlyosan megsérült, amiért az ír fenegyerek bosszút forralt, és amikor lehetősége adódott rá a pályán, törlesztett.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.