Harry Kane brutális könyöklése borzolta a kedélyeket a BL-ben

Összesen tíz gól született a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének két kedd esti meccsén, és a találatok mellett Harry Kane brutális könyöklése hagyott mélyebb nyomot sokakban. A Bayern München csatára az Arsenal otthonában 2-2-re végződött találkozón tizenegyesből gólt lőtt, majd megúszott egy kiállítást. A Manchester Cityt vezető Pep Guardiola elismerte, hogy a Real Madrid meglepte őt, Carlo Ancelotti pedig bízik benne, hogy a hazai 3-3 után is továbbjuthat a csapata.

2024. 04. 10. 5:33
UEFA Champions League - Arsenal vs Bayern Munich
A Bayern München játékosai, Harry Kane és Leon Goretzka beszélgetnek az Arsenal otthonában 2-2-es döntetlennel véget ért BL-negyedöntőn. Fotó: EPA/ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

eddig sem volt túl népszerű az Arsenal-szurkolók körében, hiszen bár megfordult a klub utánpótlásában, 2004-től 2023-ig a londoni rivális Tottenhamnek szentelte a pályafutását. Az angol válogatott csapatkapitánya tavaly nyáron igazolt a Bayern Münchenbe.

KANE, Harry
Harry Kane megúszta a kiállítást az Arsenal ellen. Fotó: EPA/Frank Augstein

Ennél is nagyobb bűn volt, hogy Kane a meccs 55. percében csúnyán lekönyökölte az Arsenal játékosát, Gabrielt, ám elmaradt a piros lap, ami sok felháborodott angol drukker szerint jogos lett volna.

Kane örülhet, hogy megúszta az esetet egy sárga lappal, így a meccs után elégedetten nyilatkozhatott, hiszen a 2-2-es eredmény – bár nem dőlt el semmi – inkább a bajoroknak kedvez a jövő heti müncheni visszavágó előtt.

 

Harry Kane könyöklése kiállítást ért volna?

– Nem volt könnyű meccs, az Arsenal okkal vezeti a Premier League-et. Voltak nehéz időszakaink, amikor beszorultunk, de jó eredményt értünk el, amit a visszavágón a javunkra fordíthatunk – vélekedett Kane. – Angolként természetesen foglalkoztat, hogy idén a Wembley-ben, a nemzeti stadionunkban lesz a BL-döntő, nagy álmom válna valóra, ha pályára léphetnék ott, de addig nehéz út vezet.

A Bayern a Bundesligát gyakorlatilag feladta, így a BL-ben vigasztalódhat, amelyben a nyáron távozó vezetőedző, Thomas Tuchel számára nem ismeretlen a győzelem receptje, hiszen 2021-ben sikerre vitte a Chelsea-t, amire nem sokan számítottak.

– Tudtuk, hogy kilencven percen keresztül jobban kell játszanunk, mint legutóbb a Heideinheim elleni bajnokin, amelyet 3-2-re elvesztettünk – kezdte értékelését Tuchel. – A végén még nyerhettünk is volna, Coman kapufájánál közel jártunk a győztes gólhoz, de összességében rendben van az eredmény. Ha otthon megkapjuk a támogatást a szurkolóinktól, és hozzuk azt a szenvedélyt és minőséget, mint az első meccsen, akkor továbbjutunk.

Az Arsenal edzője, Mikel Arteta a saját csapatában kereste a hibát, mert ugyan jól kezdtek, vezettek is, de utána megtorpantak. – Rögtön a gólunk után megváltozott a játék képe. Odaadtuk a labdát az ellenfélnek, ami bizonytalanságot szült. Ez a Bajnokok Ligája: ha hibázol, azt megbüntetik. Sok egyszerű dolgot rontottunk el, de 2-1-es hátrányban is próbáltuk megtalálni a ritmusunkat. Hiszek benne, hogy képesek vagyunk Münchenben győzni – jelentette ki a spanyol.

 

Pep Guardiolát meglepte a Real Madrid húzása

Nem dőlt el semmi a 3-3-ra végződött Real Madrid–Manchester City mérkőzésen sem. A címvédő angol klub edzője, Pep Guardiola elismerte, hogy meglepte őt a Real.

– Csodálkoztam, hogy a Madridban Vinícius befelé mozgott, Rodrygót pedig a bal szélen használták. Azt hittem, úgy játszanak majd, mint a Lipcse ellen. Végül nekik és nekünk is megvoltak a pillanataink. Szereztünk három gólt a Santiago Bernabéuban. Nem mindenki tudja Angliában, hogy milyen itt fellépni. Büszkének kell lennünk az eredményre, mert az első három itteni idényemben egy ilyen meccset elveszettünk volna 4-1-re.

A Real Madrid edzője, a BL-ben a 200. meccsén irányító Carlo Ancelotti sem volt elégedetlen a döntetlen miatt. – Nyilvánvalóan szerettünk volna előnyt kiharcolni a visszavágóra, de nem panaszkodhatunk, jól teljesítettünk. Ha így teszünk a visszavágón is, továbbjuthatunk.

Nem csoda, hogy minden szereplő erről beszél, a jövő szerdai Bayern München–Arsenal és Manchester City–Real Madrid előtt egyaránt teljesen nyílt maradt az elődöntőbe jutás kérdése.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2-2 (1-2), gólszerzők: Saka (12.), Trossard (76.), illetve Gnabry (18.), Kane (32.)

Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3-3 (2-1), gólszerzők: Camavinga (12.), (14.), Valverde (79.), illetve B. Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.