„Nem számít, ha a Liverpool nem nyeri meg a bajnokságot” + videó

A Liverpool futballcsapatának a Ligakupa megnyerése után még két trófea elhódítására van esélye Jürgen Klopp búcsúidényében. De ha további sikerek nélkül maradnak a Vörösök az elkövetkezendő hónapokban, az sem változtat a német menedzser megítélésén.

2024. 04. 09. 8:49
Akárhogy is alakuljon az idény vége, Klopp már meghódította a liverpooli szíveket
Akárhogy is alakuljon az idény vége, Klopp már meghódította a liverpooli szíveket Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp az idény végén, csaknem kilenc év után otthagyja a Liverpoolt. A német vezetőedző minden elérhető trófeát elhódított már a Vörösökkel, de az lett volna az álomszerű lezárása a mester és a klub közös történetének, ha a búcsúszezont újabb négy kupával zárja a gárda. Ebből egy elúszott, mert a Manchester United kiejtette a Liverpoolt az FA-kupából, egy, a Ligakupa pedig már zsebben, az Európa-ligában és a Premier League-ben pedig az esélyesek közé tartozik a sztárcsapat.

Sebastian Vettel figyelemmel követte Klopp liverpooli pályafutását
Sebastian Vettel figyelemmel követte Klopp liverpooli pályafutását (Fotó: AFP/DPA/Henning Kaiser)

Persze az egyik sem lesz könnyű menet, hiszen az angol bajnokságot jobb gólkülönbségének köszönhetően jelenleg az Arsenal vezeti, de az Ágyúsok és a szintén 71 ponttal álló Liverpool nyakában ott lohol Manchester City is, csak egy pont a címvédő lemaradása. Az Európa-ligában még csak a negyeddöntőknél tartanak, és ha az angolok túl is jutnak az Atalantán, a négy között a Benficával, esetleg a Marseille-lel vívhatnak meg, a döntőben pedig olyan nagyágyúk várhatnának rájuk, mint az AC Milan, AS Roma, a német listavezető Bayer Leverkusen vagy a West Ham United.

A Formula–1 négyszeres világbajnoka, a 2022 végén visszavonult Sebastian Vettel mindenesetre úgy látja, Klopp örökségét tekintve nem számít, hogy ezen trófeák május végéig bekerülnek-e még a vitrinbe. A pilóta az elejétől fogva figyelemmel követte honfitársa angliai pályafutását, és szerinte Klopp már letett annyit az asztalra, hogy örökké emlékezni fognak rá Liverpoolban.

– Nagy rajongója vagyok, mert szókimondó. Imádtam, amikor a bemutatásakor bemondta, hogy ő a normális fickó a futballban (the Normal One – a szerk.) – idézte fel Vettel a Sky Sportsnak. 

– Fantasztikus munkát végzett Liverpoolban, és úgy lenne kerek, tökéletes a történet, ha további sikereket érne el a csapattal. De valójában nem hiszem, hogy ez számítana, hiszen már bizonyított azzal, hogy minden trófeát megnyert. Szóval talán most sokan úgy érezhetik, rendkívül fontos, hogy sikerekkel búcsúzzon, de hosszú távon nem hiszem, hogy ez bármin változtatna. Liverpoolban a szívükbe zárták őt, és a folytatásban is a klub történetének része lesz 

– vélekedett a 36 éves, talán az F1-be való visszatérésére készülő versenyző.

Amorim válthatja Kloppot

Eközben a The Sun bulvárlap arról számolt be, hogy a Liverpool képviselői kedden találkozhatnak Klopp lehetséges utódja, Rúben Amorim ügynökével, hogy az esetleges közös jövőről tárgyaljanak. A portugál tréner 2026 nyaráig szól a Sportinggal kötött megállapodása, így a Liverpoolnak várhatóan tízmillió eurót kell átutalnia majd a lisszaboni klubnak, hogy kivásárolja őt a szerződéséből. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.