Kiütéses vereséget szenvedett a magyar válogatott a főpróbán

Súlyos, 33-18-as vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott Norvégia vendégeként az Európa-kupa 5. fordulójában. A szünetben még csak öt gól (16-11) volt a különbség, Golovin Vlagyimir csapatának a játéka különösen a második félidőben esett szét. Szombaton Ausztria ellen, reméljük, felülírható a rossz norvég élmény, a jövő héten a debreceni olimpiai selejtezőtornán ennél mindenképpen jobb teljesítményre lesz szükség a párizsi részvétel kiharcolásához. Ha vigaszt akarunk találni, sajnos nem ez az első súlyos csapás, amit a norvégok mértek ránk.

2024. 04. 04. 20:42
BORDÁS Réka; REISTAD, Henny
Henny Reistadot nem tudták tartani a mieink Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő héten az olimpiai selejtezőben Svédország lesz a magyar női kézilabda-válogatott egyik ellenfele. Mondhatni, ideálisabb felkészülést sem kívánhattak a mieink, hogy a debreceni torna előtt két, ha nem is éles, de mégis tétmeccsen tesztelhetik a formájukat. Először ráadásul egy másik skandináv csapat, Norvégia vendégeként. Az Európa-kupáért kiírt sorozatban vívott meccs előtt legfeljebb amiatt lehetett félelmünk, a sportág – Franciaország mellett – vezető, kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és kilencszeres Európa-bajnok hatalma – soraiban nem mellesleg öt győri játékossal: Kari Brattset Dale, Emilie Hovden, Veronica Kristiansen, Stine Oftedal és Silje Solberg-Östhassel – nehogy túlzottan elvegye a mieink önbizalmát.

Győri-Lukács Viktória, Norvégia, Magyarország, Európa-kupa, magyar kézilabda-válogatott
volt a legeredményesebb magyar játékos Norvégia ellen

Jól jellemzi a norvégok kézilabda iránti rajongását, hogy az egyik kistelepülésen, Ulsetben rendezett mérkőzést telt ház előtt játszották. A találkozó Janurik Kinga védésével kezdődött, majd Kristiansen góljára Szöllősi Schatzl Nadine válaszolt, utána azonban a norvégok elhúztak 5-1-re, s aggódhattunk, nehogy kiütéses vereség legyen a vége. Golovin Vladimir szövetségi kapitány az időkéréssel rendezni tudta a sorokat, s kérésének eleget téve a magyar válogatott a szélsőket igyekezett megjátszani. Sikerrel, Győri-Lukács például öt gólt dobott az első félidőben, de a másik oldalon Schatzl Nadine és Márton Gréta is betalált. A különbség volt hat gól (14-8), majd három is (14-11), szünetre aztán visszaállt azt öt (16-11).

A második félidőt sajnos ismét a norvégok kezdték jobban, három gyors góllal elhúztak 19-11-re. Golovin Vlagyimir 21-14-nél ismét időt kért, ezután azonban ekkor nem csökkent a különbség, hanem tovább hízott. A 46. percre már tízgólosra (25-15). Sajnos eztán sem volt megállás a lejtőn. Kuczora Csenge csak a zsinórban hetedik norvég gól után talált be (29-16). Alig vártuk, hogy véget érjen a fájdalmas lecke, Norvégia végül 33-18-ra győzött.

Laikusként szörnyű volt nézni a mieink vergődését különösen a második félidőben, reméljük, Golovin Vlagyimir azért szakmai tanulságokat is le tud vonni. Szerencsére a magyar válogatott nem ezzel a keserű élménnyel vág neki az olimpiai selejtezőnek, szombaton Ausztriát fogadja az Európa-kupa csoportkörének zárásaként. Győrben, a norvégok nélkül...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.