Ezért sírta el magát Szoboszlai, mióta a Liverpool játékosa lett

Kandikamerákat kerestek, de nem voltak sehol. Szoboszlai Dominik így emlékezett vissza a drámai napra, amikor a Liverpool futballistái megtudták, hogy Jürgen Klopp az idény végén távozik a csapat éléről. Szoboszlai arról is mesélt, hogy melyik meccse után sírta el magát örömében. A Liverpool vasárnap a Fulham otthonában lép pályára a Premier League 34. fordulójában.

2024. 04. 21. 6:45
MUNOZ, Daniel; SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2024. április 14. Szoboszlai Dominik, a Liverpool (j) és Daniel Munoz, a Crystal Palace játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Crystal Palace mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 14-én. Fotó: MTI/AP/Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron igazolt a Liverpool csapatához, amiben nagy szerepe volt annak is, hogy Jürgen Klopp a csapat vezetőedzője. Csakhogy a német szakember januárban váratlanul bejelentette, hogy az idény végén távozik, mert muszáj pihennie. Szoboszlai a Spíler Tv stábjának adott interjút Liverpoolban, ahol elmesélte, hogyan tudták meg a játékosok a mindenkit lesújtó hírt.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik a Liverpool mezében is mindig a pályán akar lenni (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

– Amelyik nap kijött a hír, aznap reggel 10.30-kor volt egy meetingünk – elevenítette fel az eseményeket Szoboszlai. – Én még viszonylag új vagyok itt, ezért nem tudhattam, de a többiek mondták, hogy nyolc év alatt nem történt még olyan, hogy 10.30-ra megbeszélést hívtak össze, úgyhogy azon gondolkoztak, Klopp vagy hosszabbít, vagy elköszön. Sajnos a második jött be. Nekünk is akkor mondta el a döntését, és csak ültünk az öltözőben, mindenki nézett a másikra, hogy ez szívatás-e, kandikamerák vannak-e valahol. De nem voltak.

Szoboszlai lassan egy éve lesz a Liverpool játékosa. Amikor ennek az egy évnek a legboldogabb pillanatáról kérdezték, elárulta, mikor sírta el magát örömében.

– A legemlékezetesebb és legjobb érzéssel eltöltő dolog, ami az elmúlt egy évben történt, az Eb-re való kijutás a válogatottal, amikor olyan kő esett le rólam, hogy életemben nem sírtam el magam egy meccs után örömömben, de akkor sikerült. Persze a Liverpoolba igazolásom sem volt bánatos, ezt a kettőt mondanám – válaszolta a 24 éves középpályás.

Szoboszlai nem nézegeti a statisztikákat

Szoboszlai arról is beszélt, hogy miért más a Premier League-ben játszani, mint a Bundesligában volt: – Minden egyes meccs ötven-ötven százalék. Nincs olyan, hogy úgy mész ki a pályára, biztosan nyersz, lásd hányszor rúgtunk gólt az utolsó öt percben, hányszor fordítottuk meg a meccset. Egyszerűen minden egyes meccsen olyan tempó van, annyira észnél kell lenned, ami a német bajnokságnál nem érződhetett annyira.

Az utóbbi időben több kritika érte Szoboszlai liverpooli teljesítményét, és Klopp is leültette őt a kispadra. A saját szerepéről a következőket mondta: – Nekem teljesen mindegy a pozíció, az a lényeg, hogy pályán legyek. Ha olyanokkal vagy körbevéve, akikkel megérted magad, akkor könnyebb, de megvan mindenkinek a feladat és mindenki megcsinálja. Nem szoktam nézegetni a statisztikáimat, nem azért csinálom, hogy azok jók legyenek, hanem azért, hogy a csapat sikeres legyen.

 

Liverpool: győzelmi kényszer

A Liverpool vasárnap 17.30-kor a Fulham otthonában lép pályára a Premier League 34. fordulójában, és ha nem akar lemaradni a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, muszáj győznie. Az éllovas Arsenal szombaton megnyerte a maga meccsét, 74 ponttal áll az első helyen, a Liverpool 71-gyel a harmadik. A második Manchester City-nek 73 pontja van, de ezen a hétvégén nem lép pályára a bajnokságban, mert a Chelsea ellen játszott és nyert az FA-kupa elődöntőjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.