Klopp kemény kritikát kapott, és nem akárkitől: „Kinyírta a Liverpool csapatát!”

Győzelmi kényszerben lép pályára ma este a Liverpool, Szoboszlai Dominik együttese a Premier League 34. fordulójában a Fulham otthonában (17.30, tv: Spíler 2) szerepel. A találkozó előtt a Vörösök vezetőedzője, Jürgen Klopp kemény kritikát kapott az Egyesült Királyság egyik legelismertebb televíziós sportműsorvezetőjétől.

2024. 04. 21. 12:00
Jürgen Klopp meghallja a kritikát?
Jürgen Klopp meghallja a kritikát? Fotó: MTI/EPA/Peter Powel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League-ben az eddigi listavezető, címvédő Manchester City a hét végén nem lép(ett) pályára, szombaton az FA-kupa elődöntőjében játszott a Chelsea ellen, nyert 1-0-ra, így bejutott a fináléba. A bajnokságban a 34. fordulós meccsét majd május 14-én játssza le a Tottenham otthonában. Szombat éjjel az Arsenal 2-0-ra győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként, így a tabellán átvette a vezetést, de ha a Liverpool ma este nyer a Fulham otthonában, akkor pontszámban beéri az Ágyúsokat. A Manchester City azonban egy meccsel kevesebbet játszva jelenleg csak egy ponttal van lemaradva az Arsenaltól.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Adam Vaugham)

A Liverpool csapatára rossz napok járnak, mert ugyan az Európa-liga negyeddöntőjében a csütörtöki visszavágón 1-0-ra nyert az Atalanta otthonában, 3-1-es összesítéssel kiesett, hiszen otthon 3-0-ra veszített, a bajnokság előző fordulójában pedig hazai pályán 1-0-ra kikapott a Crystal Palace együttesétől. Jürgen Klopp alakulatának megtört a lendülete, és a tréner kemény kritikát kapott az angol médiában – írja a Bors. A német szakvezető még januárban nyilvánosságra hozta, hogy a nyáron távozik a csapattól, mert pihenni akar, Richard Keys neves sportújságíró szerint pedig a távozásának bejelentése sokat ártott a csapatnak.

 

 Richard Keys szerint Klopp meggondolatlan volt

– Sajnos kezd úgy tűnni, hogy Klopp meggondolatlan bejelentése kinyírta a Liverpoolt, nem pedig felemelte –fogalmazott Richard Keys, aki az Egyesült Királyság egyik legelismertebb televíziós sportműsorvezetője, több mint negyven éve folyamatosan jelen van a szakmában, a szavára odafigyelnek a szigetországban. Korábban dolgozott a BBC-nek, az ITV-nek, a Channel 4-nek, a Sky-nak, a Talksportnak, az Al Jazeerának, a Fox Sportsnak és az ESPN Star Sportsnak is, jelenleg pedig a beIN Sports alkalmazásában áll.

Richard Keys kritikáját, amellyel Kloppot illette, gyakorlatilag a teljes brit média közölte.

Ám ez nem jelenti azt, hogy mindenki egyet is ért vele...

A Liverpool december 3-án hazai pályán 4-3-ra nyert a Fulham ellen, a Vörösök most ezzel a gólfesztivállal is hangolnak a mai meccsre:

Klopp: Talán öt győzelem is elég lehet a bajnoki címhez

Jürgen Klopp szerint még mindig van esélyük a bajnoki címre:

– Nyilvánvalóan nincs a kezünkben a sorsunk, innentől nem csak rajtunk múlik. Ettől függetlenül úgy gondolom, ha a hátra levő hat meccsünket megnyerjük, akkor jó eséllyel bajnokok leszünk. Ha nem így teszünk, akkor jó eséllyel más lesz a bajnok. Talán még az is lehet, hogy csak ötöt kell nyernünk. Ki gondolta, hogy az Arsenal veszíteni fog az Aston Villa ellen? Persze ülhetünk itt és mondhatjuk: »a City úgyis megnyeri minden meccsét« – és valljuk meg, volt már példa hasonlóra, de sok meccsük lesz nekik is még, nehéz ellenfelekkel szemben. De mi nem gondolunk erre, nem gondolunk rájuk. Csak arra szabad koncentrálnunk, hogy újra meccseket nyerjünk – idézi a PoolBarátok Facebook-oldala Kloppot, aki mindezeket a bergamói mérkőzés után mondta.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.