Megosztó nyilatkozatot tett a korábbi magyar szövetségi kapitány

Nehéz időszak előtt áll a Kecskemét férfi kosárlabdacsapata. Sztojan Ivkovics furcsa nyilatkozatot tett, a magyar válogatottat korábban tíz éven át irányító szakembernek az a vágya, hogy a következő idényben már ne ő legyen az együttes vezetőedzője.

2024. 04. 12. 7:42
Sztojan Ivkovics
Sztojan Ivkovics kötelességének érzi, hogy segítsen a Kecskemétnek Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztojan Ivkovics tizenegy éve alapítója volt a Kecskemét csapatának, decemberben – miután tízéves korszakot lezárva leköszönt szövetségi kapitányként – visszatért a klubhoz, s egyből nehéz feladatot kapott, Forray Gábor helyébe lépve a szakmai igazgatói mellett a vezetőedzői tisztséget is betölti. Miként az M1-nek elárulta, csakis a klub iránti lojalitásból vállalta el ezt a küldetést.

– Elértem mindent harminc év alatt, amit a kosárlabdával akartam Magyarországon. Már a nyugdíjra készülődtem, de problémák adódtak Kecskeméten, és bár nem terveztem, végül elvállaltam a vezetőedzői feladatot, ami sok harccal jár. Elég szürreális a bajnokság, minden csapatnak vannak hullámvölgyei, de nem aggódom. 

Aztán arra utalt, lenne miért aggódni, hiszen a Kecskemét az alsóházi rájátszásra készül a férfi kosárlabda-bajnokságban, tíz nehéz meccs következik. 

– Remélem, még egy-két évig együtt marad a csapat, és ha becsülettel megcsináljuk, amit kell, akkor én akkor sem leszek szomorú, ha a második vonalban folytatja a KTE. 

Remélem, hogy nem én leszek az edző, de itt élek, itt van a családom, és csak itt tudom elképzelni az esetleges folytatást. Ezzel együtt remélem, hogy erre nem kerül sor

– beszélt őszintén az érzéseiről az 58 éves szakember.

Sztojan Ivkovicsban nincs keserűség amaitt, hogy tíz év után elköszönt a válogatottól.

– Csodás időszak volt, a romokból építettünk fel egy csapatot, de változások mentek végbe a magyar kosárlabdában, és újításra volt szükség. Továbbra is sok sikert kívánok a válogatottnak – jegyezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.