Nagy „ugrása” után máris Fucsovics karriercsúcsát ostromolja Marozsán Fábián

A várakozásoknak megfelelően már a legjobb 40 férfi teniszező között jegyzik Marozsán Fábiánt, aki az előző ranglistán még 57. volt. Legutóbb 2022-ben volt hasonlóan előkelő helyen magyar játékos a férfiak között.

2024. 04. 01. 10:29
Marozsán Fábián tenisz Francisco Cerúndolo
Marozsán Fábián Madridban egy meccset nyert Fotó: AP/Lynne Sladky
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint azt előre jeleztük, Marozsán Fábián hétfőtől 19 pozíciót javítva korábbi világranglista-helyezésén már a 38. helyen áll a férfi teniszezők világranglistáján. A 24 éves Marozsán előtt legutóbb két éve jegyeztek ilyen előkelő helyen magyar teniszezőt.

Tizenkilenc helyet lépett előre

Marozsán Fábián a múlt héten Miamiban szerepelt egy keménypályás tornán, ott az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger Rune, az ausztrál Alexei Popyrin, majd a szintén ausztrál Alex de Minaur búcsúztatásával jutott a negyeddöntőbe, ahol végül a friss rangsorban 5. német játékos, Alexander Zverev búcsúztatta. Marozsán mindezek előtt Indian Wellsben a nyolcaddöntőig jutott, ennek köszönhető a 19 helyes ugrása.

Legutóbb 2022-ben volt hasonlóan előkelő helyen magyar férfi teniszező, aki nem más, mint akinek karriercsúcsa a 2019 márciusában elért 31. hely a világranglistán. Ehhez került most közel Marozsán Fábián.

 

Több van benne

A Miamiban látott menetelés idején Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója úgy nyilatkozott, hogy Marozsán Fábián akár Grand Slam-tornát is nyerhet.

– Ezek a győzelmek nagyszerű jövőt prognosztizálhatnak, és még sok ideje van, hiszen ez az első éve az ATP Touron. Az ő karrierjében bármi benne lehet, még egy Grand Slam-győzelem is – jelentette ki Sávolt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.