Vas Blanka csapattársának érthetetlen bakija a célvonalnál + videó

A sokoldalú magyar kerékpáros, Vas Blanka (SD Worx) immár országúton versenyez. A vasárnapi, rangos hollandiai egynapos viadal, az Amstel Gold Race hajrájában Vas Blanka is dolgozott azért, hogy a főmezőny utolérje a szökevényeket. A magyar kerekes csapattársa, Lorena Wiebes meg is nyerhette volna a versenyt, ha korai ünneplésével nem engedi át a sikert Marianne Vosnak (Visma–Lease a Bike).

2024. 04. 14. 14:37
Lorena Wiebes ( Vas Blanka csapattársa ) Marianne Vos Amstel Gold Race
Vas Blanka csapattársa, Lorena Wiebes nem szívesen nézi majd vissza ezt a befutót Fotó: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női országúti kerékpárosversenyeken Vas Blanka csapata, az SD Worx rendre a fő esélyes arra, hogy győzelmet arasson valamelyik kerekese révén. Maga Vas Blanka is nyert tavaly szakaszt a női Girón, de a keret tagja a mezőnyverseny uralkodó világbajnoka, a belga Lotte Kopecky és a tavaly női Tour de France győztese, a holland Demi Vollering is. A rangos hollandiai egynaposon, az Amstel Gold Race-en tavaly Vollering nyert Kopecky előtt, idén viszont a szintén holland Lorena Wiebes sikerét készítették elő.

Az utolsó emelkedő előtt Kopecky és Vas Blanka segítette a főmezőnyt ahhoz, hogy utolérje a három szökevényt, majd Vollering vezette fel a hajrát. Wiebes megindult, helyet talált magának, és úgy tűnt, meg is nyeri a versenyt.

Wiebes ünnepelt is, s annyira belefeledkezett örömébe, hogy észre sem vette, ahogy  Marianne Vos megelőzte a célvonalnál. A kínos baki ezúttal az SD Worx győzelmébe került.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.