Drámai képek a világ legjobb kerékpárosáról a lejtős jobbkanyar után + videó

Spanyolországban zajlik a kerékpárosok baszk körversenye, mégpedig nagyon rangos mezőnnyel, a mai negyedik szakaszon pedig lejtmenetben hatalmas bukások történtek. A legutóbbi két Tour de France győztese, a dán Jonas Vingegaard súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. 04. 04. 18:25
Jonas Vingegaard súyos sérrülséket szenvedett
Jonas Vingegaard súyos sérrülséket szenvedett Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tour de France 2022-es és 2023-as győztese, a dán (Team Visma Lease a Bike), aki a baszk körverseny mai, negyedik szakasza előtt az összetettben a negyedik helyen állt, a bukása uán csak hosszú ápolás után került olyan állapotba, hogy hordágyra tehessék és mentőautóba kerüljön. De a világ legjobbjai közé tartozó, az összetettet vezető szlovén Primoz Roglic (Bora-hangsrohe), valamint a második helyen álló belga Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) is bukott. Az ő sérüléseik azonban nem annyira súlyosak, mint Vingegaard-é; Evenepoel a saját lábán szállt be egy mentőautóba, Roglic pedig csapata kísérőautójába.

Hatalmas bukások történtek a mai szakaszon

Jonas Vingegaard járt a legrosszabbul:

Jonas Vingegaard
Forrás: X

A bukás 36 kilométerrel a szakasz vége előtt lejtmenetben egy jobbkanyarban történt, többen csúsztak le az útról és zuhantak nagy sebességgel az út menti árokba és a fák közé. A szakaszt neutralizálták, azaz a versenyzőknek csak be kell érniük a célba, az időeredmény lényegtelen volt, viszont a mezőny előtt két perc előnnyel haladó szökevénycsoport öt tagja meccselhetett a szakaszgyőzelemért.

A tömegbukás:

A mai nap nagyon szerencsétlen nap a kerékpársportban. Tenerifén ugyanis egy autó edzés közben elütötte a Giro d’Italiára készülő Lennard Kämnát. A német versenyzőt az intenzív osztályon ápolják, de stabil állapotban és ébren van, képes kommunikálni. Csapata, a Bora-hangsrohe tájékoztatása szerint „számos sérülést” szenvedett, de azokat nem konkretizálták. A legjobb magyar versenyző, (Team Visma Lease a Bike) jelenleg szintén Tenerifén készül a májusi olasz körversenyre.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.