Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Jöjjön-e a Gazprom? A Ferencváros az ön véleményére is kíváncsi

Kérdőív segítségével méri fel szurkolói véleményét a Ferencváros. A klubnál kíváncsiak arra, hogy a drukkerek mennyire elégedettek a Ferencváros 2023/24-es idényével, milyen poszton erősítenének leginkább és hogyan gondolkoznak a lehetséges új szponzori megállapodásokról. Két korábbi Fradi-edző, Sztanyiszlav Csercseszov és Dejan Sztankovics neve mellett a Huawei, a Gazprom és a Shell is megjelenik a kérdőívben.

2024. 05. 30. 9:14
Budapest, 2024. május 19.
A Ferencváros TC játékosai a bajnoki kupával az OTP Bank Liga  NB I 33., utolsó fordulójában az Újpest FC ellen játszott mérkõzés után tartott bajnokavatón a Groupama Arénában 2024. május 19-én.
A Ferencváros egymás után hatodszor nyerte meg a bajnokságot és ismét a BL-be vágyik Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a 2023/24-es idényben egymás után hatodik alkalommal lett magyar bajnok, amire korábban még nem volt példa a klub történetében. A csapat a Magyar Kupa döntőjét elveszítette a Paks ellen, míg a nemzetközi porondon a feröeri KÍ Klaksvík elleni kínos búcsú és Sztanyiszlav menesztése után végül ismét megélte a kupatavaszt, az Európa-konferencialigában csak a későbbi győztes Olimpiakosz állította meg. Akkor már Dejan Sztankovics volt a vezetőedző, aki azonban szintén távozott még az idény vége előtt. A Ferencváros kérdőív segítségével méri fel, hogyan élték meg szurkolói ezt az idényt, s a klub arra is kíváncsi, hogy a drukkerek miként fogadnák olyan szponzorok érkezését, mint a Huawei, a Gazprom vagy a Shell.

Dejan Stankovics Ferencváros orosz Szpartak Moszkva
Dejan Sztankovics a Ferencváros csapatát elhagyva Oroszországba távozott (Fotó: Telegram/ФК Спартак-Москва)

A Ferencváros kérdőíve először sportszakmai kérdéseket feszeget, s felteszi a jogos kérdést, hogy a KÍ Klaksvík elleni búcsút feledtette-e az Ekl-szereplés. Sztanyiszlav Csercseszov távozásáról és Dejan Sztankovics stábjának munkájáról is szól kérdés, a fradisták körében köztudottan népszerű Máté Csaba viszont nem kerül szóba.

Melyik cég lesz a Ferencváros új szponzora?

Talán ezeknél is érdekesebb, hogy a szponzori háttér megítéléséről is puhatolózik a Ferencváros. Áprilisban kiszivárgott, hogy a magyar klub vélhetően az orosz Gazprommal köt megállapodást. Erre az értesülésre az FTC eddig nem reagált, a kérdőívben viszont konkrétan rákérdez arra a szurkolóknál, hogy milyen lenne ennek a kapcsolatnak a fogadtatása.

A Fradi-kérdőív további két lehetséges szponzor, a kínai Huawei és a holland–angol Shell esetében is felteszi ugyanezt a kérdést, a kínai és az orosz cégekről pedig általánosan is érdeklődik.

Bármi is lesz a drukkerek válasza, az garantálható, hogy ha a Ferencváros valóban a Gazprommal köt megállapodást, az az ukrán–orosz háború fényében a Bajnokok Ligája főtáblájára vágyó magyar klub nyugat-európai megítélésének ártani fog.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.