Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

„Büszkeség, hogy egyike vagyok a 26 játékosnak” – Eb-debütálásra készül Rossi Amerikából érkező játékosa

A többséghez képest napokkal később, június elején csatlakozik majd az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéhez Gazdag Dániel, aki az észak-amerikai bajnokságban szereplő Philadelphia Union színeiben még két héttel az Eb előtt is pályára lép. A klubjában többnyire támadó középpályást játszó futballista örül a kerettagságnak, és az idén végre szeretne bemutatkozni a kontinenstornán.

2024. 05. 15. 10:39
Gazdag Dániel, Philadelphia Union, MLS, magyar labdarúgó-válogatott, Marco Rossi, Sallói Dániel
Gazdag Dániel a márciusi felkészülési mérkőzések idején is válogatott kerettag volt. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a második Európa-bajnokságára készül, ám először lehet lehetősége pályára lépni.

MLS: Philadelphia Union at Nashville SC
A Philadelphiában légióskodó Gazdag Dániel örömmel csatlakozik a válogatott keretéhez. Fotó: Christopher Hanewinckel

 

Büszke a rekordokra

A nyíregyházi születésű játékos roppant balszerencsés volt a 2020-ról 2021-re halasztott Eb előtt, akkor ugyanis sérülés miatt még a tornát megelőzően el kellett hagynia a válogatott keretét. Most, három évvel később eljöhet az Eb-bemutatkozás ideje.

– Az egy balszerencsés történet volt, egy kis sérülés miatt nem tudtam játszani. Rossz emlék ez, de az idei Eb-n szeretnék debütálni – jelentette ki Gazdag, aki a közelmúltban a Philadelphia Union történetének gólrekordere lett. – Büszke vagyok a rekordokra nagyon. Bár az Union egy fiatal klub, de így is óriási büszkeség, hogy én vagyok a legeredményesebb. Amikor három éve idekerültem, nem gondoltam volna, hogy ez sikerül. Úgy gondolom, hogy három év alatt 57 gólt szerezni, főleg középpályásként, nagyon szép szám.

 

Az utolsó meccse után azonnal hazarepül

A 28 éves játékos két héttel a nemzeti csapat első, Svájc elleni, június 15-én sorra kerülő Eb-csoportmeccse előtt is pályára lép még a tengerentúlon, ám utána azonnal csatlakozik a válogatotthoz, amely május 27-én kezdi meg az Európa-bajnoki felkészülést.

– Június elsején lesz még egy meccsünk, utána kezdődnek a hivatalos nemzetközi napok. Én másodikán utazom haza, és egyből csatlakozom a válogatotthoz – nyilatkozta Gazdag Dániel. –  Természetesen nagyon örültem a válogatott meghívónak, szerettem volna én is részese lenni ennek a nyári kalandnak. Eb-t ugye nem rendeznek minden évben, úgyhogy ez most egy kicsit különlegesebb érzés. És az is óriási dolog, hogy zsinórban harmadszor kijutottunk. Nem tudom, hány igazolt játékos van ma Magyarországon, de közülük biztosan nagyon sokan benne akartak lenni a mostani keretben, úgyhogy büszkeség, hogy egyike vagyok ennek a 26 játékosnak.

 

Podcast a kerethirdetés utáni helyzetről

Bár még egy nap sem telt el a kerethirdetés óta, az Origó máris videós podcast műsorával jelentkezett , amelyben döntéseit elemezték. A témában a Magyar Nemzet írása ide kattintva olvasható!

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.