Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hogyan tovább, madridi veteránok? Kettő visszavonul, egy marad?

A Real Madrid szombaton harcba száll tizenötödik Bajnokok Ligája-trófeájáért. A Borussia Dortmund elleni mérkőzés nemcsak a cím elhódítása miatt lesz fontos, hanem néhány madridi legenda életében talán az utolsó fellépés lesz a fehér balett tagjaként. Toni Kroos esetében ez már nem is kérdés, de Luka Modric és Nacho Fernández jövője még nem tisztázott.

2024. 05. 29. 5:15
Luka Modric (fehérben) egyre kevesebb játékpercet kap a Real Madridnál
Luka Modric (fehérben) egyre kevesebb játékpercet kap a Real Madridnál Fotó: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

számára ez a visszatérés és egyben a visszavonulás éve is. A Real Madrid középpályása februárban osztotta meg a nagyérdeművel, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságra visszatér a német válogatottba, amelyben 2021-ben szerepelt utoljára. Mint azóta kiderült, a visszatérés csak néhány hónapra szólt, Kroos csak az Eb idején kívánja magára ölteni a Nationalelf mezét, aztán visszavonul – nemcsak a válogatottól, hanem a pályafutását is befejezi.

Toni Kroos már a pályán kívül képzeli el a jövőjét
Toni Kroos már a pályán kívül képzeli el a jövőjét Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

A 34 éves játékos szombat este már a Santiago Bernabéu közönségétől is elbúcsúzott, hiszen akkor, a Betis ellen (0-0) játszotta le utolsó mérkőzését a madridi szentélyben. De nem ez volt a tíz év után elköszönő Kroos utolsó mérkőzése a királyi gárda színeiben. A Real Madriddal négyszeres (és a Bayern Münchennel egyszeres) Bajnokok Ligája-győztes középpályás a szombati BL-döntőben még bevetésre kész a Borussia Dortmund ellen (21.00, tv: M4 Sport), és most csak az a cél lebeg a szeme előtt, hogy hozzásegítse szeretett klubját a tizenötödik sikerhez.

Nacho már döntött

De korántsem biztos, hogy Kroos lesz az egyetlen nagy távozó a Real Madridnál. A csapatot egyaránt 2012 nyarától erősítő és Nacho Fernández szerződése is június végén jár le, és az ő jövőjük még nem tisztázott. Kroosszal ellentétben ők még nem búcsúztak el a madridi szurkolóktól, a 34 éves Nacho viszont már tudja, hogy az ő sorsa mi lesz, de egyelőre nem akarja elárulni. A szavai alapján azonban nem kizárt, hogy ő is visszavonul.

– Nagyszerű idény volt ez a csapatnak és nekem is, hogy mindezt csapatkapitányként élhettem meg, még különlegesebbé teszi az egészet. Nagyon nehéz bejutni a Bajnokok Ligája-döntőjébe, szerencsés vagyok, én ilyen sokszor átélhettem ezt – fogalmazott az ötszörös BL-győztes védő, aki nagy meglepetésre a spanyolok bő Eb-keretében is szerepel. – Már eldöntöttem, hogy mi lesz velem az idény befejezte után, de még nem mondok erről semmit, nem jött el ennek az ideje. Semmi hatására nem változtatom meg a döntésem, még akkor sem, ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját vagy az Európa-bajnokságot.

Modric még bírja szusszal

Luka Modric a legidősebb a három veterán közül, ő szeptemberben már 39 gyertyát fújhat el a tortáján, ám a visszavonulása még nem esedékes. Legalábbis, ha rajta múlik, akkor a következő idényben is a madridi gárdánál folytatja.

– Mindig azt mondtam, hogy a Real Madridtól szeretnék visszavonulni. Álomszerű lenne, ha otthon, életem klubjától vonulhatnék vissza. Remélem, hogy így lesz – árulta el a horvát klasszis. 

– Nincs kétségem afelől, hogy a fizikai állapotomat és a játékomat tekintve továbbra is megállom a helyem a legjobbak között. Sokat emlegetik a koromat, ez zavar. A Real Madridnál csak a legjobbak játszhatnak. Most erősnek érzem magam, persze hat hónap múlva már más lehet a helyzet. De ha többé nem leszek elég jó állapotban a játékhoz, akkor én leszek az első, aki ezt kimondja.

2018 aranylabdása hozzátette, eleinte nehezére esett elfogadni, hogy kevesebb játékpercet kap Madridban. Persze nincs arról szó, hogy folyamatosan a kispadot koptatná, 45 mérkőzésen vetette őt be Carlo Ancelotti, átlagban ötven percet játszott.

– Nehéz volt hozzászoknom az új szerephez, de soha nem adom fel – szerintem példaértékű a hozzáállásom. Nem hiszem, hogy bármi problémát okoznék az edzőmnek vagy bárki másnak. Ancelottival többé-kevésbé jó a kapcsolatom, mindig tiszteltük egymást. De ha egy játékos az mondja, hogy boldog, amikor nem játszik, akkor hazudik. Ez egy olyan helyzet, amelyhez hozzá kellett szoknom, ám sosem adtam fel, mindig optimista maradtam – magyarázta.

Ősszel még a Real Madrid döntnökei is úgy terveztek, hogy megtartják Modricot. Azóta természetesen változhatott az álláspontjuk, de ha mégsem, akkor talán teljesülhet a remek középpályás vágya, és a spanyolok játékosaként zárhatja le a pályafutását.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.