Modric távozik Madridból? Íme a Real álláspontja

Luka Modricnak 38 évesen is akadnak kérői. Ezzel természetesen tisztában vannak jelenlegi munkaadójánál, a Real Madridnál is, ahol egyre kevesebb játéklehetőséget kap a horvát középpályás. Ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy Modric távozását készítenék elő a spanyol fővárosban.

2023. 10. 24. 8:30
LaLiga - Real Madrid vs. CA Osasuna Luka Modric
epa10905597 Real Madrid's midfielder Luka Modric in action during their Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and CA Osasuna at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain, 07 October 2023. EPA/Rodrigo Jimenez Fotó: Rodrigo Jimenez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a nyáron Luka Modricot is megtalálták ajánlataikkal szaúd-arábiai klubok, de a világbajnoki ezüstérmes középpályás nem állt be a sorba, és nemet mondott minden megkeresésre. Akkor azonban még nem tudhatta, hogy milyen idény vár rá a Real Madridnál.

Modric ugyanis az ősszel szokatlan helyzetben találta magát, egyre többször koptatja a kispadot, mindössze a királyi gárda mérkőzéseinek harmadában kerül a kezdőcsapatba, és átlagban csak 41 játékpercet kap. Bár a horvát labdarúgó már 38 éves, egyelőre nem a kiegészítő szerepkörben képzeli el magát. Új helyzetéről a legutóbbi válogatott szünet alatt vallott – nem túl nagy lelkesedéssel.

– Teljesen új helyzet állt elő nálam azzal, hogy nem játszom annyit, amennyit korábban, illetve amennyit szeretnék. Tudják, én mindig játszani akarok, nekem nincs szükségem szünetekre, vakációkra, én egyszerűen csak játszani akarok, mert imádom a futballt – nyilatkozta Modric. – Nem akarok kimaradni a csapatból. Ha kell, háromnaponta is szívesen játszom, mert fizikailag jó állapotban vagyok. De ami körülöttem történik, az egy természetes folyamat, meg kell barátkoznom vele. Elfogadni, aztán továbblépni.

Mindenesetre, ha Modric úgy döntene, mégsem kér ebből a szerepből, a jelek szerint tárt karokkal fogadnák őt Floridában, David Beckham és az Inter Miami szívesen lecsapna rá. Na de mit szól ehhez a Real Madrid?

A veterán középpályásnak jövő nyáron jár le a szerződése, tehát akkor ingyen távozhatna. Persze már a következő átigazolási ablakban, januárban is eljöhetne a búcsú ideje, ha Modric nem kap több játékpercet. A Real Madridnál erről azonban hallani sem akarnak, kapjanak ajánlatot akár Szaúd-Arábiából, akár más kluboktól.

– Nem tárgyaltunk egy szaúdi klubbal sem Luka lehetséges januári klubváltásáról. És jelen pillanatban nincsenek is olyan terveink, hogy elengedjük őt akkor – jelentette ki José Ángel Sánchez vezérigazgató.

Borítókép: az Osasuna elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.