Sírva fakadt a Juventus sztárja, miután sorsszerű gólt lőtt a Milan ellen

Egészen hihetetlen sztorija lett a vasárnap este lejátszott AC Milan–Juventus rangadónak, hiszen a torinóiak győztes gólját szerző Manuel Locatelli napra pontosan hét évvel korábban is betalált az akkor szintén 1-0-ra végződött meccsen, de akkor ezzel még a Milan szurkolóit tette boldoggá. A sors akarta így – nyilatkozta Locatelli a mostani találkozó után, amelynek a végén könnyekben tört ki.

2023. 10. 23. 12:07
Serie A - AC Milan vs Juventus FC
epa10933494 Juventus‚Äôs Manuel Locatelli (2R) jubilates after scoring the opening goal during the Italian Serie A soccer match AC Milan vs Juventus FC at Giuseppe Meazza Stadium in Milan, Italy, 22 October 2023. EPA/MATTEO BAZZI Fotó: MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Serie A kilencedik fordulójának legnagyobb rangadóját a San Siróban rendezték, ahol az AC Milan a Juventus együttesét fogadta. Mindkét csapat a dobogón áll, így nemcsak a múlt, hanem a jelen miatt is nagy jelentőséggel bírt a nagy meccs. A hős pedig a Milanban nevelkedett Manuel Locatelli lett, aki ezúttal már a Juventus mezében ért el győztes gólt.

Serie A - AC Milan vs Juventus FC
Manuel Locatelli nagyot küzdött a Milan elleni rangadón. Fotó: EPA/Matteo Bazzi

A vendégek gyakorlatilag az első kapura tartó lövésükből betaláltak a 64. percben, pontosabban Locatelli lövésébe úgy tette bele a lábát Rade Krunic, hogy azzal éppen becsapta a saját kapusát. A gól legfőbb érdekessége az volt, hogy Locatelli napra pontosan hét évvel korábban, 2016. október 22-én is eldöntött egy 1-0-ra végződött Milan–Juventus rangadót, de akkor még a hazaiak színeiben talált a kapuba.

– Ezt a sors akarta így – nyilatkozta a meccs után Locatelli, aki a Football Italia beszámolója szerint könnyekig hatódott a lefújáskor. – Eszembe jutott a hét évvel ezelőtti gólom a mérkőzés előtt, ahogy akkor is, amikor most a kapuba találtam. Hihetetlen, hogy hét évvel később ugyanazon a napon győztes gólt szereztem, csak már a másik csapat színeiben. Tudtam, hogy a dátum megegyezik, a családban téma volt, nekik ajánlom a gólomat. Adrien Rabiot azt mondta, hogy most a megfelelő kapuba lőjek… Számomra ez egy különleges hely, itt nőttem fel.

Locatelli 2009-ben, 11 évesen került a Milan utánpótlásába, és 2016-ban mutatkozott be az első csapatban, mindössze 18 évesen. A védekező középpályás 2019-ben a Sassuolóba igazolt, amelyben olyan jól teljesített, hogy bekerült az olasz válogatottba, majd előbb kölcsönvette a Juventus, s végleg le is igazolta.

Inter, Milan, Juve – szoros a Serie A élmezőnye

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Milan sokáig emberhátrányban játszott, mivel Thiaw már a 40. percben a kiállítás sorsára jutott. Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője emiatt nem volt nagyon elkeseredve a vereség után: – A meccsek után általában nem beszélek a csapattal, mert nagy a feszültség és most csalódottak vagyunk. Nem azt az eredményt kaptuk, amit szerettünk volna, de jól játszottunk tizenegy és tíz emberrel egyaránt, semmivel sem voltunk rosszabbak a Juventusnál.

Az ellenfél edzője, Massimiliano Allegri így értékelt: – Az első félidőben jól védekeztünk. A futball pillanatokból áll és Kean jó játéka számbeli fölényt adott nekünk a Milan piros lapja után. A hajrában türelmesen kellett irányítanunk a játékot, anélkül, hogy a Milannak lehetőséget adtunk volna az ellentámadásra. Ez a győzelem akkor igazán értékes, ha tudjuk, mit kell tennünk a további fejlődéshez.

A Juventus győzelmével még szorosabb lett az élmezőny a Serie A-ban. Kilenc forduló után az Internazionale áll az élen 22 ponttal, következik a Milan 21-gyel, majd a Juventus hússzal. Kell is az izgalom a pályán, hogy elterelje a figyelmet az olasz futball újabb bundabotrányáról.

Borítókép: Manuel Locatelli nagy pillanata volt korábbi csapata ellen a San Siróban (Fotó: EPA/Matteo Bazzi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.