Botrány Kleinheislerék rangadóján, a magyar csapattársa ájultan esett össze

Vasárnap rendezték az Olympiakosz–Panathinaikosz rangadót a görög futballbajnokság nyolcadik fordulójában. A találkozó 1-1-es állásnál, a második félidő elején félbeszakadt, miután a magyar válogatott Kleinheisler László egyik csapattársa elájult, amikor bemelegítés közben pirotechnikai eszközzel találták el a hazai drukkerek. Ezután a Panathinaikosz sértett játékosai tüntetőleg az öltözőbe vonultak, és nem voltak hajlandók folytatni a mérkőzést.

2023. 10. 23. 11:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olympiakosz és a Panathinaikosz szurkolói gyűlölik egymást, ez az egyik legnagyobb feszültséggel teli rangadó Európában. Ennek lenyomata az is, ahogy most botrányba fulladt a két csapat egymás elleni mérkőzése. Mindössze öt perc telt el a második félidőből, amikor a Panathinaikosz egyik cserejátékosa, Juankar melegíteni kezdett az oldalvonal mellett, és eltalálta egy tűzijáték, amelyet felé dobtak a közönség soraiból. Kleinheisler László spanyol csapattársa ájultan terült el a földön, a többi futballista azonnal köré sereglett, hogy ellenőrizzék az állapotát.

Juankar nem a saját lábán hagyta el a pályát. Fotó: Twitter

A Panathinaikosz játékosai levonultak a pályáról, mindkét csapat az öltözőben várta, hogy lesz-e folytatás. Csaknem két órán keresztül állt a játék, miközben a szurkolók a lelátókon maradtak, majd érkezett a bejelentés, miszerint nem folytatódik a mérkőzés. Beszámolók szerint a vendégek játékosai nem akarták ilyen körülmények között folytatni a meccset.

Állítólag Juankar hallása károsodott a pályára hajított pirotechnikai eszköz miatt, de az biztos, hogy nem a saját lábán hagyta el a pályát. Kórházba szállították, ahol miután magához tért, szédülésre panaszkodott, és azt állította, hogy nem hall.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi lesz a mérkőzés sorsa, amely 1-1-re állt az incidens pillanatában. A 28. precben a Panathinaikosz szerezte meg a vezetést, majd az Olympiakosz a 48.-ban egyenlített, s percekkel később félbeszakadt a meccs. A hazai szurkolók így saját csapatuknak is sokat ártottak, hiszen az Olympiakosz éppen lendületet vehetett volna az egyenlítés után.

Kleinheisler beteg volt, de amúgy sem játszik

Kleinheisler László nem volt kerettag a meccsen a Panathinaikoszban, a magyar válogatott középpályás gyomorbántalmak miatt hagyta ki a rangadót. Bár az is igaz, hogy Kleinheisler, aki januárban igazolt a görög klubhoz, ebben az idényben még egy bajnokin sem lépett pályára, eddig mindössze három BL-selejtezőn jutott szóhoz, amelyeken összesen 58 játékpercet kapott Ivan Jovanovics vezetőedzőtől.

Nem ez volt az első eset, hogy félbeszakadt a két csapat rangadója, 2019-ben például a játékvezető kénytelen volt lefújni a meccset, amikor egy harmincfős szurkolói csoport a játékosokra támadt. A stadionon kívül akkor a rendőrségnek könnygázt is be kellett vetnie az oszlatáshoz.

Borítókép: Juankar ájultan esett össze a pálya szélén (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.