A Bayern verhetetlen a Bajnokok Ligájában, Tuchelnek mégis főhet a feje

A Manchester Unitednek nem az elképzelései szerint alakult a rajtja a Bajnokok Ligájában. Az első két csoportmeccset egyaránt elbukták az angolok, kedden az FC Köbenhavn ellen az Old Traffordon próbálhatnak meg javítani a statisztikájukon. Az eddig hibátlanul teljesítő Bayern Münchennél ilyesmire nincs szükség, Thomas Tuchel vezetőedzőnek mégis van miért ráncolnia a homlokát.

2023. 10. 24. 4:45
Thomas Tuchel Bajnokok Ligája
Bayern Munich’s German head coach Thomas Tuchel attends a press conference ahead of the UEFA Champions league Group A first leg football match between Galatasaray Istanbul and Bayern Munich, in Istanbul on October 23, 2023. (Photo by OZAN KOSE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Bajnokok Ligája csoportkörének előző fordulója előtt arról beszélt, hogy a Manchester United lehet a kupasorozat végső győztese. Ez elég merész kijelentés, figyelembe véve, hogy az angol csapat akkoriban csak a bajnoki mérkőzései felét tudta megnyerni, most is csak a Premier League nyolcadik helyén áll, és a BL-t sem esélyeshez méltóan kezdte. Az első meccsét elveszítette – igaz, a Bayern otthonában ez még talán belefér –, de a Vörös Ördögök szempontjából nagyobb baj, hogy a másodikat is, méghozzá az Old Traffordon, pedig az MU kétszer is vezetett a Galatasaray ellen.

Manchester United v Galatasaray - UEFA Champions League Bajnokok Ligája
A United játékosainak idén eddig nem sok örömben volt része a Bajnokok Ligájában. Fotó: AFP/Anadolu Agency/Rasid Necati Aslim

Hasonló botlás kedd este, a Köbenhavn ellen már aligha fér bele. Ezt Manchesterben is jól tudják. Arról nem is beszélve, hogy a szombaton elhunyt United-legendáról, Sir Bobby Charltonról is győzelemmel szeretnének megemlékezni.

– Meg kell nyernünk minden meccset – szögezte le Erik ten Hag menedzser. – Ha az első két mérkőzést elveszíted a Bajnokok Ligája csoportkörében, akkor nincs mese, utána győzni kell. Sir Bobby Charlton halála miatt, aki a szurkolótábor hőse volt, biztos vagyok benne, hogy érzelemdús esténk lesz.

 

Sorra dőlnek ki a Bayern játékosai

A Bayern Münchennek nincsenek hasonló gondjai, az eddigi két mérkőzését megnyerte az A csoportban. Sőt, ami azt illeti, ma este tizenhétre duzzadhat a győzelmi szériája a csoportkörben, ha a Galatasaray vendégeként is diadalt arat. A bajorok emellett csúcstartók a BL-ben, 36 mérkőzés óta veretlenek a csoportkörben. 

A müncheniek dolgát nehezíti, hogy Isztambulban játékosok egész sora nem áll Thomas Tuchel rendelkezésére, Manuel Neuer, Serge Gnabry, Nusszair Mazraui, Raphael Guerreiro, Dayot Upamecano után Leon Goretzka szombaton a kezét törte, így ő is kidőlt. Mindezt azok után, hogy a német vezetőedző az idény elején arra panaszkodott, hogy túl rövid a kispad. Tuchelt ezért sok kritika érte, mondván, ilyen kijelentésekkel a csapata önbizalmát rombolja, azt sugallja, hogy nincs elég, jó játékosa.

 

Bellingham nem kelt félelmet

A szintén százszázalékos Real Madrid este Bragába látogat. A portugálok legutóbb az Union Berlin otthonából három ponttal távoztak, most viszont sokkal nehezebb feladat vár rájuk. Már csak azért is, mert a Madridban villámrajtot vett megállítása önmagában nagy kihívás: az angol középpályás tizenegy mérkőzésen tíz gólt rámolt az ellenfelek kapujába a Real mezében, ráadásul három gólpasszt is kiosztott. Ember a talpán, aki semlegesíteni tudja.

A portugál csapat tagjait azonban sem Bellingham, sem a többi madridi vendég nem rettenti meg. – Ugyanúgy állunk hozzá ehhez a mérkőzéshez is, mint a korábbi kettőhöz – magyarázta Álvaro Djaló, a Braga támadója. – Felvesszük a kesztyűt, és megpróbáljuk megszerezni a három pontot. Semmi sem ijeszt meg a Real Madriddal kapcsolatban. Természetesen tiszteljük őket, de egyáltalán nem félünk tőlük.

A Real Madrid különleges stadionban lép pályára Bragában:

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, keddi program

A csoport: 
Galatasaray (török)–Bayern München (német) 18.45 (tv: Sport 1)
Manchester United (angol)–FC Köbenhavn (dán) 21.00
Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Galatasaray 4, 3. FC Köbenhavn 1, 4. Manchester United 0

B csoport: 
Lens (francia)–PSV Eindhoven (holland) 21.00
Sevilla (spanyol)–Arsenal (angol) 21.00 (tv: Sport 1)
Az állás: 1. Lens 4 pont, 2. Arsenal 3, 3. Sevilla 2, 4. PSV Eindhoven 1

C csoport:
Braga (portugál)–Real Madrid (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport)
Union Berlin (német)–Napoli (olasz) 21.00
Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Napoli 3, 3. Braga 3, 4. Union Berlin 0

D csoport:
Internazionale (olasz)–Salzburg (osztrák) 18.45
Benfica (portugál)–Real Sociedad (spanyol) 21.00.
Az állás: 1. Real Sociedad 4 pont, 2. Internazionale 4, 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0

Borítókép: Thomas Tuchel a hétfői sajtótájékoztatóján (Fotó: AFP/Ozan Kose)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.