Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Messi ezzel a lépésével magára haragította a szurkolókat Vancouverben

Az amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (MLS) következő fordulójában a Vancouver Whitecaps vendége lesz az Inter Miami, magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A találkozón biztosan nem játszik a vendégek világbajnok argentin sztárja, Lionel Messi, ami miatt óriási a felháborodás a szurkolók körében – írja az Origo.

2024. 05. 25. 10:05
Lionel Messi nem lesz ott Vancouverben Forrás: X/Inter Miami CF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

S nem is az egyetlen játékos, aki kihagyja a mérkőzést, amelyre több mint ötvenezer szurkolót vártak. Az éllovas Miami uruguayi csatára,  Luis Suárez és a világbajnok spanyol középpályás, Sergio Busquets is Floridában marad.

Az Inter Miami ezúttal a nagy sztárjai, Messi, Suárez és Busquets nélkül lép pályára (Forrás: X/Inter Miami CF)

Gerardo Martino, a Miami vezetőedzője ezt a csapata menetrendjével indokolta.

– Úgy gondoltuk, az a legjobb döntés, ha nem játszanak ezen a meccsen. Edzettek, de nem lesznek ott a találkozón. Nyilván megértjük az emberek frusztrációját, akik látni akarják ezeknek a focistáknak a játékát. Nekünk, edzőknek néha meg kell hoznunk ezeket a nagyon nehéz döntéseket. Mindig a játékosok egészségét kell szem előtt tartanunk – mondta Martino.

 

Messi, Suárez és Busquets pihenőt kapott  

A tréner megjegyezte még, a döntésben nem játszott szerepet az, hogy Vancouverben műfüves a pálya. A triót azért hagyta otthon, hogy megkímélje őket a fárasztó utazástól és a háromórás időeltolódástól.

Az MLS pénteken közleményt adott ki az ügyben.

– A Major League Soccer elfogadja a szurkolók csalódottságát, amiért a sztárjátékosok nem vesznek részt a meccsen. Minden MLS-klub saját maga hozza meg a személyeket illető döntéseket az alapján, hogy szerintük mi a legjobb a klub és az egyes játékosok számára – áll a közleményben.

Az Origo teljes cikke ITT olvasható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.