Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mészöly Géza jó okkal akadt ki az egyik játékosára a csúfos vereség után + videó

A labdarúgó NB I 32. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén az Újpest hazai pályán 3-0-ra kikapott a Kecskeméttől. A találkozó után a fővárosiak vezetőedzője, Mészöly Géza jó okkal bírálta csapata elefántcsontparti légiósa, Aboubakar Keita teljesítményét, a védő mindhárom gólban benne volt.

2024. 05. 11. 8:34
Horváth Krisztofer is bevette az Újpest kapuját
Horváth Krisztofer is bevette az Újpest kapuját Forrás: Facebook/Kecskeméti TE/Réti Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest múlt szombaton hazai pályán 7-0-ra kiütötte a Diósgyőrt, ezzel bebiztosította a bennmaradását az NB I-ben, tegnap viszont ugyancsak hazai pályán nem adta, hanem kapta a pofonokat. Úgy kapott ki 3-0-ra a Kecskeméttől, hogy a vendégektől Pálinkás Gergő a 27. és a 64., Horváth Krisztofer az 59. percben talált be; a hazaiaktól pedig Aboubakar Keita mindhárom gól előtt nagyot hibázott. Kétszer elvették tőle a labdát, egyszer pedig rosszul passzolt. Az elefántcsontparti védőt, aki az 52. percben sárga lapot kapott, Mészöly Géza a 69. percben le is cserélte.

MÉSZÖLY Géza
Mészöly Géza most nem lehetett boldog Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Óriási csalódás számomra a mai mérkőzés, egyetlen párharcot sem tudtunk nyerni, azt hittük, elég ha csak focizunk. Az első húsz percben működött, mert az ellenfelünk tisztelte azt a 7-0-s győzelmünket, amit az előző fordulóban elértünk, de aztán elkezdett futballozni, nálunk pedig jöttek egyéni hibák. De az egész csapat rettentő gyenge volt. Ütközés és futás nélkül nem megy… Keita játéka elfogadhatatlan volt. Akad már néhány mérkőzésünk, ami a lelkén száradt, de a mostani teljesítménye különösen kritikán aluli volt. Az, hogy valaki ilyen felelőtlenül játsszon, nem fér bele. De ahogy mondtam, ezt a vereséget együtt hozta össze a csapat – bosszankodott találkozó után az M4 Sport kamerája előtt Mészöly Géza, a hazaiak mestere.

A csapatból Huszti András a követezőket mondta: – A teljesítményünk mindenben teljesen elmaradt a múlt hetitől. Úgy álltunk neki a meccsnek, hogy zárjuk le szépen az évet, mert az utolsó fordulóban nem jönnek velünk a szurkolóink, amit elfogadunk és megértünk. Sokan nem tudják, mit jelent Újpesten játszani, ezt egymás között, őszintén, a négy fal között le kell rendezni.

 Szabó István, a kecskemétiek trénere: – Elsősorban a középpályás játékunk és a védekezésünk volt, ami nagyon jól működött, a srácokat feldobta a miliő és a jó pálya. Nekünk elég sok minden sikerült, a hazaiaknak kevésbé, ez hozta a sikert de úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Nagy gratuláció jár a játékosoknak, mi az a csapat vagyunk, amely a védekezésben jeleskedik, de ez elől kezdődik, és most mindenki tudta a feladatát.

 

A találkozó összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.