Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Nemzetközi kupadöntőt vezet a magyar bíró, aki bűnbak lett Barcelonában

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn közzétette, hogy kik vezetik a Bajnokok Ligája és az Európa-liga férfi- és női döntőit. Két magyar játékvezető is fontos szerepet kapott.

2024. 05. 13. 18:53
Kovács István a Barcelona és a Paris Saint-Germain BL-negyeddöntőn
Kovács István sárga lapot oszt ki a Barcelona és a Paris Saint-Germain BL-negyeddöntőn Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács István nevét a Barcelona–Paris Saint-Germain BL-negyeddöntő után alighanem mindenki jól megjegyezte a katalán fővárosban. Az erdélyi magyar játékvezető több olyan katasztrofális döntést is hozott a meccsen, amelyeknek a Barca vezetőedzője, Xavi szerint ők voltak a kárvallottjai. Az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) nem hatották meg a katalán tréner kritikái, és továbbra is bizalmat szavaz Kovács Istvánnak, így idén ő vezeti az Európa-liga döntőjét.

Nem ő lesz az egyetlen magyar bíró a kontinens legfontosabb futballmeccseinek valamelyikén. Kulcsár Katalin VAR-operátorként tevékenykedik a női BL-döntőben, amelynek játékvezetője az angol Rebecca Welch lesz.

A Bajnokok Ligája fináléját a szlovén Slavko Vincic kapta meg, az Európa-konferencialiga utolsó találkozóján pedig a portugál Artur Soared Dias fújja majd a sípot.

A mérkőzések időpontjai és helyszínei:

El-döntő: Atalanta (olasz)–Bayer Leverkusen (német) május 22., 21.00, Dublin
Női BL-döntő: Barcelona (spanyol)–Olympique Lyon (francia) május 25., 18.00, Bilbao
Ekl-döntő: Olimpiakosz (görög)–Fiorentina (olasz) május 29., 21.00, Athén
BL-döntő: Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (francia) június 1., 21.00, London

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.