Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

„Úgy viselkedtek a szurkolók, mint az állatok”: az edző bosszút akar

A Roland Garros első fordulójában a francia Corentin Moutet a tizenhatodik kiemelt chilei Nicolás Jarry ellen próbálja borítani a papírformát. A szurkolók értelemszerűen a hazai játékos mellett állnak majd, ám Moutet edzője nem elégedne meg ennyivel: Petar Popovic poklot kér a francia rajongóktól, bosszúképpen azért, ahogy néhány hónapja Jarry szurkolói bántak Moutet-val. Gálfi Dalma másodszor is kiesett a Roland Garrosról.

2024. 05. 26. 19:41
Corentin Moutet Nicolás Jarry Roland Garros szurkolók bosszú pokol tenisz
Corentin Moutet Párizsban számíthat a szurkolók támogatására Fotó: ATP Tour
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia teniszszurkolókat általában nem kell félteni, ha hangulatot kell teremteni a Roland Garros meccsein. Corentin Moutet edzője, Petar Popovic azonban úgy döntött, hogy még fel is tüzeli a rajongókat. Moutet az első fordulóban a tizenhatodik kiemelt Nicolás Jarry ellen játszik, aki múlt héten, Rómában egészen a döntőig jutott. Moutet viszont idén egyszer már legyőzte a chileit, méghozzá Jarry hazájában, Santiagóban.

Róma, 2024. május 16.
A chilei Nicolas Jarry a görög Sztefanosz Cicipasz ellen játszik a római tenisztorna férfi egyesének negyeddöntõjében 2024. május 16-án.
Corentin Moutet Roland Garros bosszú szurkolók
Moutet edzője Jarry santiagói viselkedését is kifogásolta (Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini)

Lapunkban is beszámoltunk arról a parázs hangulatú mérkőzésről, amelynek körülményeit Popovic nem felejtette el.

A szurkolók úgy viselkedtek, mint az állatok.

Folyamatosan inzultálták Corentint, gyalázták a pontok között, kifütyülték, amikor szervához készült. Amikor az első szett után kiment a mosdóba, meg is fenyegették. Válaszul én is megfenyegettem őket, utána kicsit visszafogták magukat – idézte fel a santiagói meccset az edző.

Popovic most bosszúra vágyik, bízik benne, hogy a francia szurkolók pokollá teszik Jarry életét.

– Jarry nem tett semmit, hogy csitítsa a szurkolókat, sőt a meccs után még ő nevezte szánalmasnak Moutet-t. Amikor később egy másik chilei, Tabilo volt az ellenfél, ő mindent jól csinált, nem is volt gond. Úgyhogy remélem, hogy Jarryt pokol várja Párizsban, amitől legalább hétre elmegy a kedve a tenisztől – jelentette ki az edző.

 

Roland Garros: Gálfi Dalma újra kiesett

Bár az esőszünet után Gálfi Dalma visszazárkózott brékhátrányból a cseh Katerina Siniaková ellen, végül 7:5-re elveszítette az első játszmát. A második játszma fordulatosan alakult, végül tie breakbe torkollott, amelyet a harminckettedik kiemelt Siniaková nyert meg a selejtezőben egyszer már kiesett, de utána szerencsés vesztesként főtáblára került Gálfi Dalma ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.