Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Alcaraz villámrajtja, csak egyetlen apróság utalt a sérülésére + videó

Vasárnap elkezdődött az év második Grand Slam-tornája, a Roland Garros. A férfiak között harmadik kiemelt Carlos Alcaraz sima győzelemmel kezdett az amerikai JJ Wolf ellen. Alcaraz játékán egyáltalán nem látszott, hogy sérülés miatt kérdéses volt a részvétele a tornán. A spanyolt még a Párizsban délután leszakadó ég sem zavarta meg, ugyanis az egyik befedhető pályán játszott. A szerencsés vesztesként főtáblára került Gálfi Dalma viszont menekült a pályáról, amikor eleredt az eső.

2024. 05. 26. 16:40
Carlos Alcaraz Roland Garros tenisz
Carlos Alcaraz kénytelen óvni a jobb karját Fotó: X/Roland-Garros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz tavaly esélyesként várta a Roland Garros rajtját, a Novak Djokovics elleni elődöntőt azonban nem bírta fizikailag. Idén a torna előtti hetekben akadtak problémái a huszonegy éves spanyolnak, aki az európai salakszezonban a párizsi Grand Slam-torna előtt csak a madridi ATP 1000-es tornán vállalta a játékot, ott Alcaraz a negyeddöntőben kapott ki, a későbbi tornagyőztes Andrej Rubljov győzte le. A Roland Garros első fordulójában viszont csak egyetlen jel utalt arra, hogy Alcaraz nincs százszázalékos állapotban: a jobb karján viselt kötés.

Oszaka Naomi Roland Garros tenisz Naomi Osaka
A korábbi világelső Oszaka Naomi több mint két év után nyert ismét meccset Grand Slam-tornán (Fotó: X/Roland-Garros)

Pedig Alcaraz ellenfele, a tavalyi Australian Openen nyolcaddöntőig jutott, a mostani Garroson viszont csak szerencsés vesztesként főtáblára került amerikai JJ Wolf azonnal brékkel kezdett, mégsem volt semmi esélye a spanyol ellen, aki 6:1, 6:2, 6:1-es sikerrel jutott a második fordulóba. Alcaraz meggyőző játéka mellett abban is bízhat, hogy az esélyesek közül talán ő kapta a legkedvezőbb sorsolást.

– Nagyon örülök, hogy újra versenyezhetek. Nehéz hónapon vagyok túl, de mindent megtettem, hogy a legjobb teniszemre legyek képes a Roland Garroson, és úgy érzem, ma ez sikerült – mondta a győzelem után Alcaraz, aki meghökkentő módon a spanyolok egyetlen kiemelt játékosa idén férfi egyesben a salakpályás Grand Slam-tornán.

Alcaraz mellett Rubljov is nyert

Alcaraz madridi legyőzője, Andrej Rubljov jobban megizzadt vasárnap, mint a spanyol, négy szettre volt szüksége a továbbjutáshoz a japán Daniel Taro ellen. Három játszmában győzött viszont a bolgár Grigor Dimitrov, akinek következő ellenfele Marozsán Fábián lehet, ha a magyar játékos is nyerni tud az első fordulóban.

A női tornán nehéz, fordulatos meccset nyert a korábbi világelső, Oszaka Naomi. A japán teniszező, aki idén tért vissza gyermeke születése után, legutóbb a 2022-es Australian Openen nyert Grand Slam-meccset. Párizsban a második fordulóban a címvédő Iga Swiatek lehet Oszaka ellenfele, a lengyel hétfőn kezdi meg idei szereplését.

Gálfi Dalma meccse félbeszakadt

Alcaraz meccse közben behúzták a tetőt a párizsi centerpálya fölé, a külső pályákon viszont nincs ilyen lehetőség. Gálfi Dalma is gyorsan rohant le a pályáról, amikor hirtelen leszakadt az év a francia fővárosban. A magyar teniszező ekkor 4:3-as hátrányban volt az első játszmában a 32. kiemelt Katerina Siniaková ellen.

Gálfi a Roland Garros selejtezőjének harmadik fordulójában ugyan kikapott, de szerencsés vesztesként mégis játszhat a főtáblán, akárcsak Udvardy Panna, aki a tervezett program alapján hétfőn a 2021-es döntős, idén 20. kiemelt Anasztaszija Pavljucsenkova ellen lép pályára.

Roland Garros, 1. forduló

Férfi egyes
Alcaraz (spanyol, 3.)–Wolf (amerikai) 6:1, 6:2, 6:1
Rubljov (orosz, 6.)–Daniel (japán) 6:2, 6:7, 6:3, 7:5
Dimitrov (bolgár, 10.)–Kovacevic (amerikai) 6:4, 6:3, 6:4
Sonego (olasz)–Humbert (francia, 17.) 6:4, 2:6, 6:4, 6:3

Női egyes
Ostapenko (lett, 9.)–Cristian (román) 6:4, 7:5
Bouzková (cseh)–Kugyermetova (orosz, 29.) 6:2, 6:4
Jasztremszka (ukrán, 30.)–Tomljanovic (ausztrál) 3:6, 6:3, 6:3
Oszaka (japán)–Bronzetti (olasz) 6:1, 4:6, 7:5

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.