Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Utoljára indul Nadal a Roland Garroson? A klasszis nem adott egyértelmű választ

A Roland Garrosra készülő Rafael Nadalt a jövőjéről kérdezték a vasárnap kezdődő tenisztorna előtt. Bár eddig az volt az általános vélekedés, hogy a spanyol klasszis utoljára vesz részt a legnagyobb sikereit hozó Grand Slam-versenyen, Nadal elmondása szerint nem egyértelmű a helyzet.

2024. 05. 25. 15:40
Rafael Nadal számára sem tiszta a jövő
Rafael Nadal számára sem tiszta a jövő Fotó: AFP/Bertrand GUAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

másfél hét múlva ünnepli a 38. születésnapját. Hogy ezt a Roland Garroson teheti-e majd meg, azt egyelőre nem tudni, hiszen a salakkirálynak ehhez több ellenfelén is túl kell jutnia, elsőként Alexander Zvereven a nyitófordulóban. A spanyol klasszis folyamatosan sérüléssel küzdött, így az elmúlt tizennyolc hónapban alig mutatkozott a pályán, de kedvenc Grand Slam-tornáján még elindul. Talán utoljára, ezt még ő maga sem tudja.

Rafael Nadal eddig tizennégyszer nyerte meg a Roland Garrost
Rafael Nadal eddig tizennégyszer nyerte meg a Roland Garrost. Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun/Kazuki Wakasugi

– Nem akarom kizárni ennek lehetőségét. Fizikailag jobb formában vagyok, előreléptem, kevesebb problémával küzdök, mint három-négy hete. Adtam magamnak egy esélyt, hogy elinduljak a Roland Garroson. Előfordulhat, hogy utoljára, de az is lehet, hogy mégsem. Versenyképesnek éreztem magam az edzések során, szinte bárki ellen játszhatnék. Ez reményt ad nekem – nyilatkozta a 22-szeres GS-győztes játékos.

Ugyanakkor két hete, amikor Rómában Hubert Hurkacz 6:1, 6:3-ra legyőzte őt, Nadal még nagyon más véleményen volt, arról beszélt, nem biztos, hogy elindulhat a Roland Garroson. Végül a játék mellett döntött, de az olasz fővárosban győztes Zverevnél kaphatott volna könnyebb ellenfelet is.

– Amikor nem vagy kiemelt, bármi megtörténhet. De ez a sport része, el kell fogadnod. Nem voltam szerencsés a sorsoláson, az egyik legerősebb játékossal találkozom az első fordulóban, de mit tehetnék? Alaposan felkészülök a meccsre.

Toni Nadal bizakodik

A spanyol teniszező nagybátyja és egyben korábbi edzője, Toni Nadal rendkívül optimista. Azt sem zárja ki, hogy unokaöccse tizenötödször is megnyeri a Roland Garrost.

– Nagyon nehéz lesz ez neki, mert alig játszott az elmúlt két évben, de azt hiszem, hogy az ellenfelek számára még mindig nagyon kellemetlen a játéka. Ha nem vagy kiemelt, az nagy probléma. De Rafael képes arra, hogy a torna második hetéig eljusson, és ha így lesz, a győzelemre esélyes játékosok közé fog tartozni – mondta kissé elfogultan Toni Nadal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.