A Bayern sztárja Kassai Viktorra utalva bírózott a Real elleni kiesés után

Nehezen emésztik meg a müncheniek, hogy a hajrában bekapott gólokkal kiestek a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madrid ellen szerda este. Thomas Müller, a bajorok sztárja a játékvezető hibáit vette elő a meccs után, és emlékeztetett arra, hogy korábban Kassai Viktor is a kárukra tévedett a Real ellen.

2024. 05. 09. 10:14
MÜLLER, Thomas
Thomas Müller, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Bayern München-Real Madrid mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. április 30-án. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München a 88. percig vezetett 1-0-ra a Real Madrid otthonában, és összesítésben döntőre jutásra állt a BL-ben, ám ekkor Manuel Neuer kapus nagy hibája után kiegyenlített a Real , amely a ráadásban a 2-1-es győzelmet és a továbbjutást érő gólt is megszerezte. Csakhogy a hosszabbításban kiegyenlíthetett volna a Bayern, egy indítás Nusszair Mazraui felé érkezett, amit kifejeltek a Real-védők, majd lecsapott a labdára, Matthijs de Ligt elé passzolt, aki kapásból a kapuba lőtt, de a játékvezető nem adta meg a gólt les miatt.

JÚNIOR, Vinícius; DE LIGT, Matthijs
De Ligt gólját nem adta meg a bíró (Fotó: EPA/Manu Fernández)

Az volt a furcsa a döntésben, hogy Szymon Marciniak sípja már a támadás közben felharsant. Ilyen lesgyanús, de nem egyértelmű szituációkban a szabályok szerint a bírók hagyják tovább folyni a játékot, és ha góllal végződik a támadás, a videóbíró ellenőrzi az esetet. Most viszont nem így történt, Marciniak idő előtt véget vetett az akciónak, ezzel megpecsételve a Bayern sorsát.

Emiatt dühöngött a meccs után Thomas Tuchel vezetőedző és a bajorok meg nem adott gólját jegyző De Ligt is. Hozzájuk csatlakozott Thomas Müller, akinek a nyilatkozatát az Origó szemlézte:

– Ez nagyon bizarr. A játékvezető még a videóbíró segítségét sem vette igénybe ennél a szituációnál. Sajnos ez gyakran megtörténik Madridban. Néhány évvel ezelőtt is előfordult egy hasonló eset, amikor két gólt lőtt. Bár az még a videóbírós időszak előtt történt.

Müller ezzel a Kassai Viktor által vezetett 2017-es BL-negyeddöntőre utalt, amely botrányos bírói ítéleteket hozott, és szintén a Bayern München volt az elszenvedő fél, a Real Madrid pedig a továbbjutó. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.