Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

„Ez nem politika, hanem futball”: saját szurkolói gyűlölik a hőst

Álvaro Morata nem tartozik a foci Eb legnépszerűbb csapatkapitányai közé. A spanyol játékos és a szurkolók viszonya nem felhőtlen, de a támadó újabb góljának persze örültek a drukkerek is. Sőt, most már talán amiatt aggódnak, hogy Álvaro Morata pályára léphet-e a következő fordulóban, a felesége hazája ellen.

2024. 06. 16. 6:10
Berlin, 2024. június 15.
A horvát Josip Sutalo (j) és a spanyol Álvaro Morata (fent) a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának 1. fordulójában játszott Spanyolország Horvátország mérkõzésen a berlini Olimpiai Stadionban 2024. június 15-én.
foci Eb 2024
Álvaro Morata a csapatkapitányi karszalaggal Fotó: MTI/AP/DPA/Soeren Stache
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álvaro Morata dicsérte a szurkolókat a Horvátország ellen 3-0-ra megnyert mérkőzés után. Ebben nem lenne semmi meglepő, csakhogy a spanyol labdarúgó-válogatott csapatkapitányát három hónapja még kifütyülték a spanyol drukkerek, s maga Álvaro Morata néhány nappal a foci Eb rajtja előtt még nem nyilatkozott ilyen szépen a szurkolókról.

Berlin, 2024. június 15.
A spanyol Álvaro Morata (b) ünnepel, miután megszerezte csapata elsõ gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának 1. fordulójában játszott Spanyolország Horvátország mérkõzésen a berlini Olimpiai Stadionban 2024. június 15-én. foci Eb 2024
Álvaro Morata a Horvátország elleni gólját ünnepli (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

– Azt gondolom, hogy sok spanyol van, aki azt szeretné, hogy rosszul teljesítsen a nemzeti csapat. 

Ez nem politika, hanem futball. Ha valaki szereti a futballt, és spanyol, miért ne akarná, hogy Spanyolország nyerjen?

fakadt ki Morata két nappal a spanyolok Eb-rajtja előtt.

Morata családja fenyegetéseket kapott

A harmincegy éves támadó sikeres karriert tudhat maga mögött, Spanyol- és Olaszországban is bajnoki címet ünnepelt, lőtt gólt Bajnokok Ligája-döntőben, a spanyol válogatott örök-góllövőlistáján immár a negyedik helyen áll harminchat góllal, s akár még az Eb-n utolérheti Fernando Torrest (38) is.

Mégis kijutott neki a durva kritikákból, a legutóbbi Európa-bajnokság alatt fenyegetéseket kapott, sőt, olyan üzenetet is, amely a gyereke halálát kívánta. Pedig az adott meccsen még gólt is lőtt a lengyeleknek, mielőtt kihagyott volna egy nagy lehetőséget.

Ehhez képest az szinte meg sem kottyant neki, hogy idén márciusban kifütyülték a spanyol szurkolók, amin ki is akadt Luis de la Fuente szövetségi kapitány.

Álvaro Morata: gól és sérülés

Szombaton Morata lett az első csapatkapitány, aki az idei labdarúgó Európa-bajnokságon gólt szerzett. A spanyol győzelem simán meglett Horvátország ellen, a támadót viszont sérülés miatt le kellett cserélni.

– A szurkolóink nagyszerűek voltak, köszönöm nekik, hogy segítettek minket a jó kezdésben – talán a hála mellett az enyhülésről is szóltak Morata szavai. A csatár nem aggódik a sérülése miatt.

– Egy ütközés után jobb elővigyázatosnak lenni, azt gondolom, hogy rendben leszek az olaszok elleni meccsre.

A szurkolók közül azért bizonyára akadnak, akik aggódnak a gólvágó miatt. Persze az is lehet, hogy ha Olaszország ellen Moratának nem megy a játék, újra ellene fordulnak.

Összeesküvés-elméletet könnyű lenne találni: Moratának olasz a felesége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.