Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Harry Kane gólt lőtt és elkövetett egy borzalmas hibát, ami sokba került Angliának

Nehogy az angol szurkolók a Main folyóba ugráljanak a Dánia elleni meccs után! Anglia hiába vezetett Harry Kane góljával viszonylag korán, a Bayern München csatára később csúnyán eladta a labdát, ami nagy dán gólhoz vezetett. Maradt az 1-1, sőt a végén inkább Dánia nyomott. Az angol válogatott eddig nem igazolja a félelmetes hírét az Európa-bajnokságon, de így is vezeti a C csoportot két forduló után.

2024. 06. 20. 19:52
UEFA EURO 2024 - Group C Denmark vs England
Harry Kane góljával vezetett Anglia a dánok ellen, de az angol támadó később csúnyán eladta a labdát, amiből az ellenfél kiegyenlített. Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mondhatni, hogy szívleli egymást az angol és a dán tábor, legalábbis előbbiek nem túl elegánsan, pfujolással fogadták utóbbiak himnuszát. Jobban belegondolva erre számítani lehetett, hiszen a legutóbbi Eb-n, 2021-ben is ez történt , amikor az elődöntőben csapott össze a két válogatott, és az angolok – kihagyott tizenegyese után szerzett – hosszabbításos góljával győztek 2-1-re.

UEFA EURO 2024 - Group C Denmark vs England
A dán és az angol válogatott újra kiélezett meccset játszott egymással. Fotó: EPA/FILIP SINGER

Persze a dánokat sem kellett félteni, a meccs délutánján a frankfurti főpályaudvaron a városba érkező angolokat gúnyolódással köszöntötték, azt énekelték, hogy „It’s never coming home”, arra utalva, hogy Anglia sose lesz Európa-bajnok. (Az 1996-os angliai Eb hivatalos dala volt az „It’s Coming Home” vagy más néven a „Football’s Coming Home. Az angolok sem akkor, sem máskor nem tudták megnyerni az Eb-t, egy ezüst- és egy bronzérmük van.)

A német rendőrség egyébként magas kockázatúnak minősítette a meccset, azaz nagyobb erőkkel biztosította a rendet. Továbbá arra kérték az angol szurkolókat, ha lehet, ne ugráljanak bele a Main folyóba, ahogyan tették azt a 2006-os világbajnokságon, amikor Anglia legutóbb Frankfurtban lépett pályára. Ennyit az előzményekről.

Anglia így állt fel: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Alexander-Arnold, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane.

Dánia pedig így: Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Maehle, Hjulmand, Höjbjerg, Kristiansen – Eriksen – Höjlund, Wind.

Harry Kane: gól, majd borzalmas hiba

Az első forduló eredményei alapján a szlovénok ellen ikszelő dánok (1-1) voltak nagyobb nyomás alatt, hiszen bár Anglia nem hengerelt, kicsikarta a győzelmet Szerbia ellen (1-0). A kezdeti puhatolózás után egy angol támadás futott el a jobb szélen, Walker középre adott labdája pedig elflipperezett Kane elé, aki a 18. percben megszerezte a vezetést – 0-1.

UEFA EURO 2024 - Group C Denmark vs England
Harry Kane gólt ünnepelt Dánia ellen. Fotó: EPA/FILIP SINGER

Dánia nem hagyta magát, igaz, megint Kane volt a főszereplő: a Bayern München csatára saját csapata bedobása után egy borzalmas passzal eladta a labdát a saját térfelén, amiből dán lövőhelyzet kerekedett, Hjulmand pedig a 34. percben óriási, kapufás gólt lőtt – 1-1.

Anglia eddig nem igazolja a félelmetes hírét

Szünet után több kemény belépő miatt is felhördült a közönség, a csapatok nem kímélték egymást, igazán nagy helyzetek viszont nem akadtak, inkább átlövésekből próbálkoztak. Anglia egy ilyenből egészen közel járt az újabb gólhoz, az 56. percben Foden cselezte magát lövőhelyzetbe, majd mintegy 23 méterről a kapufát találta el. A túloldalon Damsgaard és Höjbjerg is próbálkozott lövésekkel, de egyiket sem koronázta siker.

Kiegyenlített meccsen igazságosnak mondható döntetlen született, azt viszont meg kell jegyezni, hogy Anglia a játéka alapján eddig nem igazolja a félelmetes hírét ezen az Eb-n. Sőt a végén inkább a dánok nyomtak. Gareth Southgate csapata ezzel együtt is vezeti a C csoportot, de olyan kicsik a különbségek, hogy itt még bármi megtörténhet. Anglia négy ponttal áll az élen, mögötte Dániának és Szlovéniának kettő-kettő van, Szerbiának pedig egy.

Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló:
Dánia–Anglia 1-1 (1-1), Frankfurt, jv.: Soares Dias (portugál). Gólszerzők: Hjulmand (34.), illetve Kane (18.)

Korábban: Szlovénia–Szerbia 1-1

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Frankfurtból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.