Ez nekünk is segíthet: Szerbia az utolsó pillanatban pontot mentett

A 0-0-s első félidőt követően a szlovén labdarúgó-válogatott nem állt messze attól, hogy újabb meglepetést okozzon az Európa-bajnokságon. A szláv csapat az utolsó pillanatig 1-0-ra vezetett a szerbek ellen, akik azonban a 96. percben kiegyenlítettek. A döntetlen a magyar válogatottnak is kedvezhet.

2024. 06. 20. 17:06
Luka Jovics gólja még sokat érhet a szerbeknek
Luka Jovics gólja még sokat érhet a szerbeknek Fotó: AFP/Miguel MEDINA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbia csak megnehezíteni tudta a torna egyik esélyesének a dolgát az első Európa-bajnoki meccsén, így egy góllal alulmaradt Angliával szemben. Ezek után a második fordulóban különösen fontos volt, hogy Dragan Sztojkovics csapata begyűjtse a három pontot a C csoport leggyengébb együttesének tartott Szlovénia ellen.

Zan Karnicnik (balra) Jaka Bijollal ünnepel, miután betalált a szerbek ellen
Zan Karnicnik (balra) Jaka Bijollal ünnepel, miután betalált a szerbek ellen Fotó: AFP/Fabrice COFFRINI

A mérkőzés első harmada azonban nem arról árulkodott, hogy a szerbek vállán nagy lenne a nyomás, a Dánia elleni 1-1-es döntetlennel egy pontot begyűjtő Szlovénia játszott valamivel jobban, akadt egy-egy helyzete is. Harminc perc elteltével felpörögtek az események, Dusan Vlahovicsék lassacskán átvették az irányítást, többször próbálkoztak a szlovéneknél, akik viszont közelebb jártak a gólhoz: Timi Elsnik a kapufát találta el, Benjamin Sesko is pontatlan volt az újabb próbálkozásnál.

Szerbia nagyot küzdött a pontért

Szerb helyzetekkel indult a második félidő, majd a szlovének percei következtek. Sesko tekerését Predrag Rajkovics tornázta szögletre. Elsniknek az első félidőben nem jött össze a gól, a másodikban gólpasszal vigasztalódott. Tökéletes labdát küldött a szerb kapu elé, a hosszún érkező Zan Karnicnik két méterről nem hibázott.

Kis híján azonnal egyenlítette a szerbek, ám Alekszandar Mitrovics lövésének a felső léc állta az útját. Izgalomból nem volt hiány az utolsó húsz percben sem. Nemcsak a helyzetek miatt, hanem egy pályára rohanó szurkoló miatt is, akitől négy biztonsági szakember együttes erővel szabadult meg.

Már-már leírtuk, hogy több gól nem született, és Szlovénia kivédekezte az utolsó perceket, de a 95. percben jött a feketeleves. Ivan Ilics szögletét Luka Jovics csúsztatta a kapuba.

Szerbia így egy ponttal vág neki az utolsó fordulónak, amelyben Dániával csap össze, míg a szlovénekre Anglia vár. 

Magyar szemszögből pedig elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen a jelenleg nulla ponttal álló, az A csoport harmadik helyére pályázó magyar válogatott továbbjutási esélyeit növelhetik a többi négyesben születő döntetlenek.

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló

Szlovénia–Szerbia 1-1 (0-0)
Gólszerző: Karnicnik (69.), ill. Jovics (90+5.)

Az állás: 1. Anglia 3 pont/1, 2. Szlovénia 2 pont/2, 3. Dánia 1/1, 4. Szerbia 1/2.

A szlovén–szerb mérkőzés elemzése:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.