Az Újpest legendája úgy érzi, segíthetne a tehetségek nevelésében

Az Újpest még keresi az útját a közeljövőre, de az biztos, hogy Dunai Antal segítségére nem számít. Ezt az újpest klublegenda vallotta be az Origónak. Dunai Antal a magyar válogatott Eb-esélyeiről is beszélt.

Forrás: Origo2024. 06. 05. 12:16
Varga Barnabás, valamint az újpesti Aboubakar Keita és Davit Kobouri a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott derbin.
Dunai Antal több magyar játékost szeretne látni a Ferencváros és az Újpest rangadóin Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest a 2023/24-es idényben is megúszta a kiesést, a tulajdonosváltás után pedig nem lehet más a cél, minthogy a nagy múltú klub előrelépjen az elmúlt évekhez képest. Dunai Antal, a korábbi újpesti kiválóság is ebben reménykedik, noha őt nem keresték a klubtól.

– Azt nem állítom, hogy az edzősködést elvállalnám, de szerintem tanácsadói szerepben vagy a fiatal tehetségek felfedezésében még tudnék a klub hasznára lenni. Ám sajnos nem keresett meg onnan senki. Pedig biztos vagyok benne, hogy az akadémián sok-sok olyan gyermek van, aki a megfelelő odafigyeléssel felkerülhetne az első csapatba. És akkor nem kellene egy Újpest–Fradi derbit úgy nézni, hogy alig néhány magyar játékos szerepel a két csapatban – mondta a nyolcvanegy éves szakember az Origónak.

Dunai Antal a magyar válogatott Európa-bajnoki esélyeiről is beszélt. Szerinte Marco Rossi kezei alatt erős csapat alakult ki, amely képes arra, hogy továbblépjen a csoportjából. A németeket viszont nagyon veszélyes ellenfélnek tartja, Dunai szerint a házigazda megnyerheti az Európa-bajnokságot.

Az Újpest és a magyar válogatott mellett Lionel Messi is szóba kerül az Origó Dunai Antallal készített anyagában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.