Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Gyászol a magyar futball, a játékvezető 54 évesen megrázó módon búcsúzott

Súlyos betegség után 54 éves korában elhunyt Demeter János játékvezető, aki nyolc évig szerepelt az élvonalban. Megrázó, ahogy a közösségi oldalán elköszönt.

2024. 06. 17. 9:24
Forrás: Facebook/Demeter János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőkövesdi Demeter János Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegye több klubjában futballozott, majd a játékvezetői pályára lépett. Nyolc évig szerepelt az élvonalban, ahol hatvankét találkozón asszisztensként működött közre. Az NB I-ben és az NB II-ben több tucatszor dolgozott a BL-döntőben is szepet kapott Fábián Mihállyal is. Az országos keretekben 2004-től 2015-ig szolgált, visszavonulása után pedig vármegyei ellenőrként foglalkoztatták.

Gyászol a magyar futball, Demeter János halála megrázó, és az is, ahogy ő maga búcsúzott a közösségi oldalán. Vasárnap ugyanis ezt posztolta ki a borítóképen is látható fotó fölé:  „Testem elfáradt, nem harcolok tovább. De békésen alszom el, mert tudom, gondoltok majd rám…” Ezt a Boon.hu írta meg. 

Kollégája, Arany Tamás, aki itthon négyszer volt az Év játékvezetője, így emlékezett meg róla a Facebookon:

„Nemrég még a Focival a gyógyulásért jótékonysági  tornán fújtuk együtt a sípot, aztán szomorú hírt kaptunk, Döme beteg lett. Több mint két évig küzdött, a legutóbbi rendezvényen ott volt velünk, ahol a gyerekek mellett a szervezők az Ő gyógyulására is gyűjtöttek. Sajnos a gyilkos kór győzött, az örökké vidám Demeter János ma itt hagyott bennünket. Emlékszel Döme, amikor egy Nyíregyháza–Fradi meccsen először működtünk együtt kommunikációs szettel és még azon keresztül is hülyültünk? Jókat röhögtünk, amikor ez – és sok más – szóba került. Néhány napja, amikor írtál, majd szülinapomon köszöntöttél, nem tudtuk, hogy az utolsó levél lesz. Nagyon fogsz hiányozni a játékvezetők családjából, egy igazi KOLLÉGÁT, BARÁTOT veszítettünk el. Őszinte részvétünk a családnak! Drága Döme! Nyugodj békében!”

Forrás: Facebook/Arany Tamás

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.