Eb: Olaszország őrült zsenije a szívbajt hozta a szurkolókra + videó

Szerdán úgy ért véget az atlétikai Európa-bajnokság, ahogy a rendező olaszok várták: az olimpiai címvédő 4x100 olasz férfi váltó aranyérmével. Olaszország az egész Eb alatt parádézott, a rajongók kedvence, a hangulatfelelős magasugró Gianmarco Tamberi is győzött, őrült magánszámával viszont alaposan ráijesztett a szurkolókra.

2024. 06. 13. 8:08
TAMBERI, Gianmarco
Róma, 2024. június 12.
Az olasz Gianmarco Tamberi ünnepel, miután aranyérmet nyert férfi magasugrásban a római atlétikai Európa-bajnokságon 2024. június 11-én. Az olimpiai és világbajnoki címvédõ Tamberi a világ idei legjobbjával, 2,37 méterrel gyõzött.
atlétika Eb magasugrás színlelt sérülés rugók cipő
Gianmarco Tamberi jellegzetes félszakállával is furcsa látvány, de Rómában nem ezzel sokkolt az olasz magasugró Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszország tizenegy aranyéremmel fölényesen nyerte a római atlétikai Európa-bajnokság éremtáblázatát. A rendező ország legjobbjai alaposan kitettek magukért, ugyanakkor rá is ijesztettek a szurkolókra. Marcell Jacobs, a 100 méteres síkfutás olimpiai bajnoka megnyerte a számot az Eb-n is, de a célba érkezéskor a combjához kapott. A sprintert sok sérülés hátráltatta a tokiói aranya óta, de mivel a szerdai zárószámban Jacobs aranyhoz segítette a 4x100-as váltót, vélhetően rendben van. A magasugró Gianmarco Tamberi szintén olimpiai címvédő, ő is Európa-bajnok lett hazai pályán, és nála is sérülés miatt aggódhattak a szurkolók. Aztán kiderült, mi volt Tamberi cipőjével. 

TAMBERI, Gianmarco
Róma, 2024. június 12.
Az olasz Gianmarco Tamberi ünnepel, miután aranyérmet nyert férfi magasugrásban a római atlétikai Európa-bajnokságon 2024. június 11-én. Az olimpiai és világbajnoki címvédõ Tamberi a világ idei legjobbjával, 2,37 méterrel gyõzött.
színlelt sérülés rugó cipő
Olaszország hősének cipőiből itt már előkerültek a rugók (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci)

Gianmarco Tamberi tavaly a budapesti világbajnokságon is megmutatta, hogy színes egyéniség. Az olasz magasugró elképesztő versenyzéssel lett világbajnok, és emlékezetes ünnepléssel tette emlékezetessé a sikerét.

Olaszország hőse becsapta a rajongóit

A hazai Eb előtt aggódhattak Tamberi miatt a szurkolók. A magasugró sérülés miatt 2024-ben egyáltalán nem versenyzett, az Európa-bajnokság volt az első fellépése. S ez csak növelte a drámai hatást.

Tamberi 229 centin bajba került, csak harmadikra jutott át a léc fölött, utána viszont a 231-et elsőre vette, s ilyen magasságba már senki sem tudta követni.

Az olasz kedvenc azonban nem állt le: két elrontott 233-as ugrás után 234-en elsőre sikeres ugrást mutatott be. Csakhogy utána a szőnyegről egy lábon szökdelt le, majd fájdalmas arccal a földre rogyott.

Az egész Stadio Olimpico Tamberiért aggódott... Az olasz magasugró pedig a hatás elérése után abbahagyta a sérülés színlelését, levette a cipőjét, kiszórt belőle rengeteg rugót.

A nagy ijedelem után Tamberi ráadásként a 237-et is elsőre átvitte, amivel megdöntötte az Eb-csúcsot.

S ha esetleg valakinek kétségei lettek volna, hogy mi történt, Tamberi el is dicsekedett a jól sikerült tréfával.

– Tudtam, hogy nagyszerű formában vagyok, és be is bizonyítottam. Sérülést színleltem, és rugókat rejtettem a cipőmbe. Azt gondolom, néhányan bedőltek nekem. Nagyszerű dolgokat csináltam. Most már jöhet az olimpia – nyilatkozta Olaszország őrült zsenije.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.