Világklasszis kapusa miatt áll a bál a magyar válogatott ellenfelénél

Manuel Neuer sok időt kihagyott sérülés miatt, hétfőn tért vissza válogatottban Ukrajna ellen, majd pénteken is ő védett a Görögország ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen, és a kapott gólt az ő nagy hibája előzte meg. A közvélemény szerint nem ő a jó megoldás a német válogatott kapujába, ám Julius Nagelsmann szövetségi kapitány még csak vitát sem hajlandó nyitni erről.

2024. 06. 08. 14:56
Manuel Neuer nem véd megnyugtatóan a német válogatottban. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manuel Neuer a jelek szerint csinálhat bármit, vele kezdődik a német válogatott összeállítása. Julius Nagelsmann szövetségi kapitány egyébként ezt már márciusban leszögezte, miután a 38 éves világklasszis kapus hosszú sérülés után (nem sokkal a 2022-es világbajnokság után síelés közben szenvedett lábtörést) visszatért a Bayern Münchenbe, és tartja is magát az elhatározásához. Teszi ezt annak ellenére, hogy például a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben hatalmasat hibázott, és ez lényegében a csapata továbbjutásába került, majd miután hétfőn visszatért a válogatottba is, Ukrajna ellen sem védett megnyugtatóan.

Pénteken a magyar válogatott második ellenfele az Európa-bajnokságon Görögországot fogadta, és bár nyert 2-1-re, most minden Manuel Neuerről szól, a vendégek vezető gólja előtt ugyanis óriási hibát követett el a 34. percben, egy gyenge lövést nem tudott megfogni, és a róla kipattanó labdát Jorgosz Maszurasz a hálóba lőtte. Bár a németek megfordították az eredményt, most attól hangos a német közvélemény, hogy nem feltétlenül Manuel Neuernek kellene kezdenie a skótok elleni pénteki nyitómérkőzésen. 

– Nem engedem, hogy erről vita alakuljon ki, még akkor sem, ha mindenki megpróbálja – mondta határozottan a mérkőzést követően a Sport1.de beszámolója szerint Julius Nagelsmann. – Amikor hibát követ el, könnyű őt megtalálni. A kapott gólt hibák láncolata eredményezte, Neuer három klasszis védést mutatott be a meccsen, olyanokat, amelyekre mások nem biztos, hogy képesek lettek volna. Nincs miért aggódni.

 

Maga az érintett, azaz Manuel Neuer elismerte, meg kellett volna fognia a labdát, azaz hibázott. A kapuskérdést természetesen nem kommentálta, és szinte biztosra vehetjük, hogy a pénteki Eb-nyitányon ő áll majd a házigazdák kapujában, nem pedig az alternatívája, Marc-André ter Stegen. Pénteken egyébként Alexander Nübel, a Stuttgart kapusa kikerült a keretből, így Neuer, Ter Stegen és a Hoffenheim játékosa, Oliver Baumann maradt az edzőtáborban a poszt jelöltjei közül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.