Dibusz titka Pascal Jansenről, a hollandus így készült fel a Fradiból

Megkönnyebbültek a fradisták, végre van vezetőedzője a csapatnak. Erről árulkudnak a vezetők nyilatkozatai, sőt Dibusz Dénes elárulta, az Európa-bajnokság rajtjára készülve őt is foglalkoztatja, mire számíthat Pascal Jansentől. Dibusz első kézből kapott információt a holland edzőről Kerkez Milostól, aki az AZ Alkmaarnál együtt dolgozott Pascal Jansennel.

2024. 06. 14. 7:40
DIBUSZ Dénes
Dibusz Dénes javában készül Németországban az Eb rajtjára, de persze őt is foglalkoztatta, ki lesz a Fradi edzője Fotó: Illyés Tibor/MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érthető, hogy a Ferencváros játékosait is foglalkoztatta, hogy ki lesz a csapat új vezetőedzője. Pláne annak ismeretében, hogy heteken át húzódott a bejelentés, hiszen május 16-án vált ismertté Dejan Sztankovics távozása . Az pedig teljesen természetesen, hogy amikor Pascal Jansen képbe került, kihasználva a helyzeti előnyét, Dibusz Dénes is igyekezett informálódni, hiszen a válogatottból Kerkez Milos korábban együtt dolgozott a holland edzővel az AZ Alkmaarnál.

Pascal Jansen, Ferencváros, Dibusz Dénes, Kerkez Milos, Orosz Pál, Hajnal Tamás
Pascal Jansen ismerkedik a körülményekkel a Ferencvárosnál. Fotó: FTC/Molnár Ádám

Dibusz Dénes ennél azonban többet is elárult: maga Pascal Jansen is kikérte Kerkez véleményét a Ferencvárosról!

– Amikor kezdett biztossá válni, hogy ő lesz az edző, beszélgettünk Milossal. Kiderült, nála is érdeklődött Jansen a klub iránt, ő is körbejárta, mi várhat rá a Fradinál. Örülök, hogy sok pozitívumot hallottam Milostól Pascal Jansenről. Jó véleménnyel van róla – árulta el Dibusz a Fradi.hu-nak.  

 

 

Orosz Pál: Pascal Jansennek több ajánlata volt

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, nem csupán a Fradinak volt több jelöltje, Pascal Jansen is több ajánlat közül választhatott. – Sokakkal találkoztunk, nem úgy kell kezelni, hogy egy-két tréner közül választottunk. Különböző szempontok alapján rá esett a választás. Ő más jellegű edző, mint az előző szakembereink voltak. Az elmúlt időszakban az volt a jellemző, hogy nagy játékosmúlttal rendelkező trénerek ültek a kispadon, Jansennél ez nem így van, mert sérülés miatt viszonylag fiatalon befejezte a pályafutását, és áttért az edzői szakmára, tudatosan képezte magát. Egy rendkívül felkészült szakemberről beszélünk. Végigjárta a ranglétrát, aminek a végén most hozzánk aláírt – mondta Orosz Pál, majd hozzátette:

Megjegyzem, más ajánlatai is voltak, komoly helyekről, mégis úgy döntött, minket választ.

 

Hajnal Tamás: Pascal Jansen nagyon érett személyiség

Hajnal Tamás sportigazgató Pascal Jansen személyiségét emelte ki. – Mindig jól meggondolja a mondandóját, intelligensen nyilatkozik és kommunikál a különböző szituációkban. Ez egy olyan tulajdonság, amellyel ritkábban lehet találkozni. Nagyon fontos számára, hogy megértsék, és tiszta legyen az információ, amelyet szeretne átadni. Emellett csapatban gondolkozik. Hangsúlyozta, hogy esetében nem beszélhetünk one-man-show-ról, csak csapatmunkáról – jellemezte Pascal Jansent Hajnal Tamás.

 

Pascal Jansent lenyűgözték a szurkolók

Megérkezése után Pascal Jansen is elmondta a benyomásait a Fradiról, először őt is a szurkolótábor nyűgözte le. – Láttam néhány videófelvételt a Ferencvárosról és a szurkolókról, ami nagyon intenzív volt – jegyezte meg a holland edző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.