Szégyellje magát! Ezt üzenik honfitársai a Willi Orbán fellökését elnéző bírónak

Jobbak a németek, összességében megérdemelten vezetnek, Danny Makkelie azonban kétségtelenül a mérkőzést befolyásoló hibát követett el. A holland játékvezető még csak nem is ellenőrizte a VAR döntését, miután Gündogan felöklelte Willi Orbánt, s ebből a kavarodásból gól született. A meccs végén pedig büntető is járhatott volna a mieinknek, Emre Can kezezett a tizenhatoson belül. Ne hallgassuk el persze, hogy a németek megérdemelten nyertek.

2024. 06. 19. 19:47
Danny Makkelie
Danny Makkelie a Németország–Magyarország végeredményét befolyásoló hibát követett el
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szégyellje magát, micsoda hiba!” Ezt üzeni a holland VP lap Danny Makkelienek, a Németország–Magyarország játékvezetőjének – szúrta ki az Origó. Mi, magyarok is így érzünk, hiszen a bíró bizony erősen kifogásolható döntést hozott, amikor nem fújta le Gündogan megmozdulását, amellyel fellökte Willi Orbánt és az ebből keletkezett zavart kihasználva Musiala megszerezte a vezetést Németországnak.

NEUER, Manuel; RÜDIGER, Antonio; ORBÁN, Willi, Gündögan, Makkelie
Egy másik jelenet, amikor Gündogan fellöki Willi Orbánt. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az egész azért érdekes, mert Makkelie maga is holland, tehát még a saját honfitársai sem vették védelmükbe. A mérkőzés előtt inkább a németek tartottak a hollandustól, aki végül azonban a mi kárunkra tévedett.

S már csak ilyen a világ, az interneten, jelesül az X-en a kommentelők kéjesen csatlakoztak a bírálathoz…

 

S ugyanez a fiók kiemeli, hogy a hajrában Emre Can kezezéséért büntető járt volna Magyarországnak. Igaz, akkor vélhetően már egy befújt tizenegyes sem lett volna elég a pontmentéshez.

Rajtunk ez sajnos már mit sem segít. A magyar válogatott 2-0-ra elvesztette a mérkőzést, két forduló után is nullapontos, vasárnap Skócia ellen muszáj nyerni, de még az is kevés lehet a továbbjutáshoz.

 

A Németország–Magyarország találkozó értékelése a Szpíker korneren:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.