Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Röhejes a magyarok felháborodása Gündogan szerint

Úgy kapott ki 2-0-ra a magyar labdarúgó-válogatott Németország ellen a második Európa-bajnoki csoportmeccsén, hogy a meccs elején izzasztotta az Eb-házigazdát, amely egy vitatott bírói ítélet után szerzete meg a vezetést az első félidő közepén. Az eset főszereplője Ilkay Gündogan volt, aki ellökte Willi Orbánt az első német gól előtt, de szerinte a Premier League-ben a földön fetrengve röhögnének, ha egy ilyen esetet lefújna a bíró.

2024. 06. 19. 21:29
UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Hungary
Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány és Ilkay Gündogan ünneplik a magyar válogatott elleni 2-0-s győzelmet az Eb-n. Fotó: EPA/MOHAMED MESSARA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, kettős mércéről beszélt a németek elleni 2-0-s vereség után, amikor a játékvezető ténykedése került szóba, szerinte a holland Danny Makkelie nagy hibát követett el, amikor nem fújta le Gündogan Orbán elleni lökését az első gól előtt. Rossi azt is mondta, hogy a németeknek nem lett volna szükségük bírói segítségre, enélkül is győztek volna, mert jobb csapat, de az biztos, hogy a játékvezető volt a legrosszabb a pályán.

UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Hungary
Gündogan lőtte a németek második gólját a magyarok ellen. Fotó: EPA/Mohamed Messara

A második német gólt szerző Gündogan lett a meccs embere, és ilyenkor neki is meg kell jelennie a szövetségi kapitányok mellett a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. A Barcelona középpályása, aki korábban a Manchester City futballistája volt, így reagált a vitatott, Orbán elleni esetre:

– Meglepődtem, hogy Orbán és a magyar csapat annyira dühösek voltak. Nem tudom, hogy nézett ki tévén a szituáció, de hét évig játszottam a Premier League-ben, és ha ott egy ilyet lefújnak, mindenki fetrengene a földön a röhögéstől. Elégedett vagyok, hogy a bíró nem fújt szabálytalanságot.

 

Gündogan szerint döntő fontosságú gól volt

Gündogan azt elismerte, hogy nagy szükségük volt arra a gólra: – Az előkészítésben fontos volt, hogy a labda eljutott hozzám, aztán Jamal Musialának már csak be kellett lőnie. Kellett ez a gól, sokat segített nekünk. Nem volt tökéletes meccs, de szükség van ilyenre is egy torna során, hogy fel tudjunk készülni a következő szakaszra az Eb-n.

A német válogatott két forduló után két győzelemmel áll az A csoport élén, és már tovább is jutott a nyolcaddöntőbe. 

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:
Németország–Magyarország 2-0 (1-0), Stuttgart, 51 000 néző, jv.: Makkelie (holland). Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.)

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.