Kétezer-ötszáz rendőr várja a magyar szurkolókat Stuttgartban, a helyiek határozott fellépést ígérnek

Június 19-én, szerdán 18.00-tól az Európa-bajnokság házigazdája, Németország ellen folytatja szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A Stuttgartban sorra kerülő mérkőzésre kiemelten készülnek a helyi hatóságok is.

2024. 06. 18. 14:30
20240615__MI_255
20240615 Németország Köln
Labdarúgás Euro2024 EB Európa Bajnokság
Labdarúgó Európa Bajnokság Németországban
Foci EB labdarúgó mérkőzés
Magyarország Svájc

Fotó: Mirkó István MI
Magyar Nemzet MN 

A képen: szurkolók 

 Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkõzés elõtt a kölni RheinEnergieStadionban
Magyar szurkolók a kölni RheinEnergie Stadionban. Szerdán, Stuttgartban is sokan lesznek Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat ellentétes előjelekkel várja a mérkőzést, a németek 5-1-re verték meg a nyitófordulóban a skótokat, míg Marco Rossi szövetségi kapitány együttese 3-1-re kikapott Svájctól.

20240615__MI_253
20240615 Németország Köln
Labdarúgás Euro2024 EB Európa Bajnokság
Labdarúgó Európa Bajnokság Németországban
Foci EB labdarúgó mérkőzés
Magyarország Svájc

Fotó: Mirkó István MI
Magyar Nemzet MN 

A képen: szurkolók 
lelátó
Nagy létszámú szurkolósereg támogatta a magyar válogatottat szombaton, Svájc ellen is (Fotó: Mirkó István)

Különleges előkészületek

A csoportkör 2. fordulójában sorra kerülő találkozót Stuttgart hatóságainak keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és az európai szövetség a „részben erőszakos” magyar szurkolók miatt magas rizikófaktorú meccsként sorolta be.

– Ez különleges előkészületeket von maga után – jelentette ki Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15-20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban. Várhatóan több mint 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot a mérkőzést rendező városban szerdán.


Balhé esetén erős és robusztus fellépést ígérnek a németek

Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból. A magyar hívek a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten). A rendfenntartók közleménye szerint ha rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök „erős és robusztus fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe, és csillapítják le a kedélyeket”.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.