Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Megint LMBTQ-propagandára készül a német labdarúgó-válogatott

A labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjában szerdán Stuttgartban 18 órakor játsszák a Németország–Magyarország találkozót. A német válogatott megint LMBTQ-propagandára készül – írja tényfeltáró cikkében az Origo.

Forrás: Origo2024. 06. 18. 8:54
A németek a görögök elleni felkészülési meccse is rózsaszín mezben játszotta Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német közszolgálati média felmérést végzett: kell-e több német felmenőkkel rendelkező labdarúgó a német labdarúgó-válogatottba? A válaszadók ötöde vélte úgy, hogy igen, és ez nemcsak Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt, hanem a német futball egyik legnagyobb sztárját, Joshua Kimmichet is felháborította. A kapitány szerint már a kérdés feltevése is provokatív volt. Ebből is nagy balhé volt tehát, de a németek nem nyugszanak. Megint elővették az LMBTQ-kártyát – csakúgy, mint a 2022-es katari világbajnokságon. A legutóbbi vb-n simán estek ki; többet foglalkoztak azzal, hol legyen a szivárvány a cipőjükön, mint a focival...

NAGELSMANN, Julian
Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

Barbie-mezben Julian Nagelsmann csapata

Jó néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozták, hogy a német válogatott szerda este Münchenben rózsaszín mezben lép majd pályára a magyarok ellen. A drukkerek által gyakran Barbie-meznek csúfolt ruházatot már korábban felavatták, a Hollandia (2-1) és a Görögország (2-1) elleni felkészülési találkozókon is ezt viselték a Nationalelf tagjai, és természetesen az Európa-bajnokságra is magukkal hozták.

De idézzük fel, mi történt a németekkel a katari világbajnokságon! A német csapat már a 2022-es vb előtt azzal volt elfoglalva, hogy az LMBTQ-mozgalom jelképét, a szivárványt mindenképpen elhelyezzék a mezükön. Pechükre a FIFA nem ment ebbe bele, Németország szigorú figyelmeztetést kapott, hogy meg ne próbálják (nem azért, mert a FIFA bátrabb lenne, mint az UEFA, és üldözné a szélsőbaloldali politikai állásfoglalásokat, hanem azért, mert a rendező Katarban valóban üldözik a homoszexuálisokat, és nekik akartak kedveskedni – a szerk.). Az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy nem kockáztatnak, nem veszik fel a szivárványos karszalagot. Helyette ezzel a csapatképpel jöttek elő a Japán elleni mérkőzést megelőzően:

Német performansz a katari vb-n a Németország-Japán meccs előtt (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP )

 

Persze voltak cseles játékosok. (a jobb szélen) például a cipője orrára tette a szivárványt, miként a kapus Manuel Neuer is.

Az Origo cikke ITT olvasható el.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.