Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Gond van a magyar szurkolók egységével a Németország elleni mérkőzés előtt

A labdarúgó Európa-bajnokságon válogatottunk szerdán Stuttgartban játssza a második mérkőzését a házigazda németek ellen – miután szombaton Kölnben 3-1-re kikapott a svájciaktól –, és Marco Rossi csapatának nagy szüksége lenne egy egységes magyar szurkolói táborra. Amiről sajnos most a jelek szerint nem beszélhetünk.

2024. 06. 18. 7:47
20240615__MI_255
20240615 Németország Köln
Labdarúgás Euro2024 EB Európa Bajnokság
Labdarúgó Európa Bajnokság Németországban
Foci EB labdarúgó mérkőzés
Magyarország Svájc

Fotó: Mirkó István MI
Magyar Nemzet MN 

A képen: szurkolók
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Svájc elleni találkozó után rengeteg olyan bejegyzést olvashattunk a közösségi médiában, amelyek arról szóltak, hogy a svájciak nemcsak a pályán, hanem a lelátón is jobbak voltak nálunk. Sok bírálatot kapott a magyar válogatott „hivatalos” szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade '09 is, és rengetegen nehezményezték, hogy sok magyar volt, aki nem biztatta a csapatot, csak nézte a meccset.

20240615__MI_253
20240615 Németország Köln
Labdarúgás Euro2024 EB Európa Bajnokság
Labdarúgó Európa Bajnokság Németországban
Foci EB labdarúgó mérkőzés
Magyarország Svájc

Fotó: Mirkó István MI
Magyar Nemzet MN 

A képen: szurkolók 
lelátó
Fotó: Mirkó István

Ez a szurkolói fotó valóban azt mutatja, hogy vannak szurkolók, és sokan vannak, akik csak nézők:

Forrás: Facebook/Gábor Seszták
Forrás: Facebook/Magyar válogatott szurkolói infok (Krisz Rudi fanatics)

 

Carpathian Brigade: Levontuk a megfelelő konzekvenciát

A Carpathian Brigade '09 hétfő este közleményt adott ki, amely említi, hogy valóban vannak vitás kérdések:

„Az elmúlt napokban több olyan információ, hír is megjelent a közösségi médiában, melyekre szeretnénk reagálni. Szeretnénk tisztázni, hogy csoportunk nem egy több ezer fős szervezet, a több ezer jegy kiosztására nem volt ráhatásunk. Gyűjtéseink kizárólag a magyar válogatott lelátóin megjelenő koreográfiák megvalósítását szolgálják. Mindezektől függetlenül, levontuk a megfelelő konzekvenciát és az Európa-bajnokság után a hazai táborok képviselőivel együtt újfent leülünk, a vitás kérdéseket megbeszéljük annak érdekében, hogy a szervezett szurkolás minél egységesebben jelenhessen meg a válogatott lelátóján. Továbbra is készülünk a szerdai mérkőzésre, a koreográfiával kapcsolatban holnap (azaz ma – a szerk.) érkezünk még információkkal” – áll a közleményben, amely így zárul: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.”

Mi mást tehetnénk hozzá, bízunk benne, hogy a Stuttgartban szerdán 18 órakor kezdő Németország–Magyarország találkozón minél több magyar szurkoló biztatja majd Szoboszlai Dominikékat.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.