Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Gulácsi elmondta, Szoboszlai miért került nehéz helyzetbe + videó

A németországi Eb-n labdarúgó-válogatottunk kapusa, Gulácsi Péter hosszú, mintegy tízperces interjút adott az M4 Sportnak, ebben beszélt a Svájc elleni találkozó (1-3) tanulságairól, Szoboszlai Dominikról és a németek elleni második, szerdai csoportmérkőzésről is.

Forrás: M4 Sport2024. 06. 18. 10:16
UEFA EURO 2024 - Group A Hungary vs Switzerland
Gulácsi Péter így hagyta el a pályát a Svájc elleni vereség után Fotó: EPA/Yolan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

elmondta, hogy az elmúlt napokban a csapaton belül is a sváciak elleni 3-1-es vereség volt a téma, az, hogy a válogatott elmúlt éveire nem jellemző egyéni hibák sorát vétette az első félidőben. – Ez ránk nem jellemző. De a hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, arra voltunk kíváncsiak, mi van alatta és mi az a helyzet, ami a hibához vezet, mi az, ami esetleg bizonytalanná tesz játékosokat. Remélem, ezt sikerül kiküszöbölnünk, mert a német csapat is magas minőséget képvisel, és megbüntetik a hibákat – szögezte le az RB Leipzig kapusa az M4 Sport kamerája előtt.

SCHÄFER András; GULÁCSI Péter; AKANJI, Manuel; XHAKA, Granit
Gulácsi Péter munkában Svájc ellen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Gulácsi hozzátette, az első félidőben taktikai hibákat is vétettek, és nem volt elég kompakt a csapat, a hibák pedig bizonytalanságokhoz vezettek.

– A második félidő sokkal jobb volt, az utolsó néhány percig meccsben voltunk, ebből kell erőt meríteni. Negyvenöt perc előnyt adtunk az ellenfélnek, de így is kiélezett meccset tudtunk játszani, ez azt mutatja, hogy helyünk van itt és versenyképesek vagyunk ezen a szinten, de a németek ellen kilencven perc jó játékra van szükség.

 

Gulácsi: Remélem, a következő meccseken Szoboszlai szerencsésebb lesz

Gulácsi Péter szót ejtett Szoboszlai Dominik csapatkapitányról is. Azt mondta, szenzációs játékos, de a pályán nincs könnyű helyzetben, mert az ellenfelek már jóval felkészültebbek belőle, kevés területet engednek neki, ami megnehezíti a játékát.

– A pályán kívül, mint csapatkapitányként tökéletesen ellátja a feladatát, koncentrált, jól dolgozik, segíti a többieket. Bízom benne, hogy a következő pár meccsen szerencsésebb lesz. Mivel az előző Eb-t sérülés miatt ki kellett hagynia, a bizonyítási vágy még nagyobb benne, de a karaktere is ilyen, mindig száz százalékot akar adni, mindent megtesz a csapatért, a hazáért, a szurkolókért. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken ebből még többet láthatunk.

 

Az M4 Sport teljes interjúja Gulácsi Péterrel:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.