Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Mbappé éjfél után posztolt törött orral, egész Franciaország lázban éghet + videó

A németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján a francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ausztriát, de a franciák nem lehetnek boldogok. Legnagyobb sztárjuk, Kylian Mbappé ugyanis orrtörést szenvedett. De úgy néz ki, hogy a folytatásban is ott lehet a pályán.

2024. 06. 18. 6:23
MBAPPÉ, Kylian
Düsseldorf, 2024. június 17. A francia Kylian Mbappé sérülése után a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának elsõ fordulójában játszott Ausztria-Franciaország mérkõzésen a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. június 17-én Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A D csoport első fordulójában, Düsseldorfban játszott Franciaország–Ausztria mérkőzés egyetlen gólja a 38. percben született, amikor Kylan Mbappé beadása után a felszabadítani szándékozó Maximilian Wöber védhetetlenül fejelt saját csapatának kapujába (1-0). Ám a 86. percben Mbappé is megjárta, belefejelt Kevin Danso vállába, fájdalmas arccal terült el a földön, majd lebotorkált a pályáról. A franciák nem tudták lecserélni, Mbappé pedig a játékvezető engedélye nélkül az orrát fogva visszatért a pályára és leült a gyepre, amiért sárga lapot kapott Jesús Gil Manzano spanyol játékvezetőtől. A 90. percben aztán Didier Deschamps szövetségi kapitány végre le tudta cserélni.

GIL MANZANO, Jesús; MBAPPÉ, Kylian
Mbappé fájdalma kétszeres, még sárga lapot is kapott (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

– Nem néz ki jól. Most van az orvosoknál, így nem tudom megmondani, mennyire súlyos az eset. Ez a mai este negatív pontja – mondta a lefújás után Deschamps, aki később a TF1 francia tv-csatorna kérdésére, miszerint eltört-e a csatár orra, azt mondta: – Látszólag igen.

 

Mbappé maszkot választ magának

Mbappé az éjjel posztolt az X-oldalán, és a követőitől azt kérdezte, hogy milyen ötleteket adnának neki, milyen maszkot viseljen? De a rövid bejegyzéséhez egy nevető hangulatjelet illesztett, vagyis nem kezeli tragikusan a történteket, és arra következtethetünk, hogy az Eb folytatásában is pályára léphet. De azért egész Franciaország lázban éghet.

A francia szövetség tájékoztatása alapján a műtét nem került szóba és Mbappé várhatóan szénszálas arcvédő maszkban folytathatja az Eb-t, ugyanakkor azt nem erősítették meg az illetékesek, hogy pénteken Hollandia ellen hadra fogható lesz-e. Sajtóértesülések szerint előfordulhat, hogy csak az esetleges negyeddöntőre épül fel.

 

S már ötleteket is kapott, milyen maszkot viseljen.

 

 

A találkozó kapcsán az Origo arról ír, hogy az oszrákok elégedetlenek Jesús Gil Manzano játékvezetővel.

– Őrület, ahogy ez az ember vezette a meccset – mondta Patrick Pentz kapus. – Egy vagon sárga lapot osztott ki (összesen hetet, és ebből ötöt az osztrákoknak – a szerk.), ami azért borzalmas, mert két sárga után automatikusan eltiltják az embert.

A spanyol bíró, Gil Manzano nem először kelt nagy feltűnést. Idén márciusban a Valencia–Real Madrid (2-2) meccsen akkor fújta le a találkozót, amikor gólt fejelt. A játékos magából kivetkőzve ordított a bíróval, aki ezért kiállította a fiatal angol focistát.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.