Kiváló csapatjáték, remek összhang – így látja Marco Rossi válogatottját a szombati ellenfél kapitánya

A június 14-én kezdődő kontinenstorna előtti utolsó felkészülési meccsét vívja szombaton, Izrael ellen a magyar labdarúgó-válogatott. A mérkőzés előtt pénteken, a debreceni Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatót a vendégcsapat.

2024. 06. 08. 9:46
Ran Ben Shimon, az izraeli labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország elleni felkészülési mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 7-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar együttes eddig ötször találkozott az izraelivel, az örökmérleg egy siker mellett két-két döntetlent és izraeli sikert számlál.

 

Az összjáték a magyar válogatott legnagyobb fegyvere

A szombati találkozó felvezetéseként a vendégcsapat kispadján debütáló szövetségi kapitány, Ran Ben Shimon kiemelte, hogy a magyar csapat nem hagyományos futballt játszik, ez alatt azt értve, hogy a játékosok gyakran váltogatják pozíciójukat.

– Megpróbálunk úgy hozzáállni a mérkőzéshez, hogy az a magyar válogatottnak hasznos felkészülés legyen az Európa-bajnokságra – kezdte a tréner. – Marco Rossi olyan együttest hozott össze, melynek a csapatjátéka kiváló, összehangoltan tud játszani, ez jelenti a legnagyobb veszélyt az ellenfelek számára. Szombaton az lesz a feladatunk, hogy a magyar válogatott taktikai húzásaira megtaláljuk a megfelelő ellenszereket a pályán.

Ran Ben Shimon pénteken már Debrecenben vezényelt edzést az izraeli válogatottnak. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Köszönet Magyarországnak, az MLSZ-nek és a magyaroknak

A játékosok képviseletében a csapatkapitány, Eli Dasa válaszolt az újságírók kérdéseire. A Dinamo Moszkva 31 éves labdarúgója elmondta, sokat gyakoroltak és felkészültek a szombati találkozóra, tanulmányozták a magyarok korábbi mérkőzéseit.

– Nem szabad elfelejteni, hogy most egy barátságos összecsapásról van szó, de megpróbálunk jó ellenfelei lenni a magyar válogatottnak. Egyúttal szeretném megköszönni a Magyar Labdarúgó-szövetség, az ország és a magyar emberek vendégszeretetét, ugyanis a hazánkban zajló háború miatt korábban többször is pályára léphettünk Magyarországon az utóbbi időben – mondta a futballista.

A Magyarország–Izrael barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a debreceni Nagyerdei Stadionban, az M4 Sport és a Kossuth rádió élőben közvetíti az összecsapást.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.