Megvan Dárdai Pál utódja a Hertha Berlin kispadjára

A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) szereplő Hertha BSC csütörtökön hivatalos honlapján jelentette be, hogy Dárdai Pál távozása után Cristian Fiél lett a csapat új vezetőedzője. A 44 éves szakember legutóbb az 1. FC Nürnberget irányította, új csapatával 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá.

2024. 06. 06. 20:05
A Hertha vezérkara és középen Cristian Fiél, az új vezetőedzője a szerződés aláírásakor Forrás: herthabsc.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már korábban eldőlt, hogy Dárdai Pál nem folytathatja a munkáját a német másodosztályban szereplő Hertha Berlin kispadján. Csütörtökön kiderült, hogy a klub megtalálta az utóját, és 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá Cristian Fiéllel. Ő 2019-ben, a Dynamo Dresdennél mutatkozott be edzőként, majd 2021-től két éven át a Nürnberg második csapatát irányította. Tavaly került az első csapathoz, amellyel az előző idényt a 12. helyen fejezte be a második vonalban, három hellyel a kilencedik Hertha mögött. A szerződtetése nem hat meglepetésként, a német sajtó már április végén írt a lehetséges érkezéséről.

 

A klub honlapján Benjamin Weber, a berliniek sportigazgatója így indokolta a döntést: – Olyan edzőt kerestünk, aki bátor, támadófutballt játszat a csapatával, és már van Bundesliga kettes tapasztalata. Cristian tökéletesen passzolt filozófiánkhoz támadóstílusával, valamint közvetlen és őszinte modorával. Nagyon örülünk, hogy a következő idényben ő lesz a vezetőedzőnk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.