Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Összeáll az álompáros: Nadal és Alcaraz a világ ellen

A spanyol tenisz legnagyobb sztárjai, 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal és a Roland Garros idei győztese, Carlos Alcaraz elindul párosban a párizsi ötkarikás játékokon.

2024. 06. 12. 15:30
Rafael Nadal (balra) és Carlos Alcaraz Párizsban a háló egyazon oldalán lesz
Rafael Nadal (balra) és Carlos Alcaraz Párizsban a háló egyazon oldalán lesz Fotó: AFP/OSCAR DEL POZO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatos sérülései miatt 2023-ban szinte nem is versenyzett, idén januárban viszont visszatért. Az Australian Opent kihagyta, a Roland Garroson az első fordulóban búcsúzott, Alexander Zverev győzte le a spanyol teniszezőt. Kiesése után Nadal belengette, akár Wimbledont is beáldozza egy nagyobb cél érdekében.

– A legfontosabb az, hogy részt vehessek az olimpián. Itt rendezik meg a játékokat, nekem pedig felkészültnek és egészségesnek kell lennem akkorra. Aztán meglátjuk, hogy ott mi lesz – nyilatkozta Párizsban a 38 éves klasszis, akiről azóta kiderült, valóban nem indul a füves pályás GS-tornán.

A 22-szeres Grand Slam-győztes Nadalnak kellemes emlékei vannak az ötkarikás játékokról. A salakkirály kétszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát, 2008-ban Pekingben egyéniben, 2016-ban Rióban pedig Marc López oldalán párosban is begyűjtött egy aranyat.

Mint azt Nadal elmondta, Párizsra is nagy erőkkel készül majd, nemcsak egyéniben, hanem párosban is elindul. Nem akárki oldalán, az ő felségterületén, a Roland Garroson diadalmaskodó Carlos Alcarazzal száll harcba a világ ellen.

– Az egyik páros, amelyre mindenki számított és remélte, hogy összeáll, Carlos Alcaraz és Rafael Nadal lesz, a másik duóról később döntünk – ismertette szerdán David Ferrer szövetségi kapitány.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.