Szoboszlaiék mai edzésére készül egy sörfőzde, feltűnhet egy világbajnok is + videó

Amint arról beszámoltunk, a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság előtt Marco Rossi csapata ma Weiler im Algäuban nyilvános edzést tart. Szoboszlai Dominikék tréningjére készül egy patinás, 1650 óta üzemelő sörfőzde, és feltűnhet a helyi lakos, világbajnok Karl-Heinz Riedle is.

Forrás: Bors2024. 06. 12. 9:25
SZAPPANOS Péter; DÁRDAI Márton; SZOBOSZLAI Dominik
Weiler-Simmerberg, 2024. június 11. Szappanos Péter, Dárdai Márton és Szoboszlai Dominik, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott tagjai a csapat edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 11-én Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott ma 18 órakor 75 perces nyilvános edzéssel hangol a svájciak elleni első meccsre. Az eseményre Weiler im Allgäuban, a helyi FV Rot-Weiss Weiler pályáján kerül sor, ahova 600 nézőt várnak.

KLEINHEISLER László; BOLLA Bendegúz; BOTKA Endre; SZOBOSZLAI Dominik
A válogatott tagjai a keddi edzésen Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Karl-Heinz Riedle is ott lesz a nézők között?

Az érdeklődők között lehet a 4000 lakosú kisváros legismertebb alakja, Karl-Heinz Riedle is – írja a Bors. Az 1965-ös születésű egykori kiváló csatár 42 alkalommal szerepelt a német válogatottban, amellyel 1990-ben világbajnoki címet nyert, 1992-ben ezüstérmes és társgólkirály volt az Eb-n, 1997-ben pedig a Borussia Dortmunddal elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját. Mi több, a müncheni döntőben, amit Puhl Sándor vezetett, az ő két gólja is kellett ahhoz, hogy a Dortmund 3-1-re legyőzze a Juventust.

Riedle a Werder Bremen, a Lazio, a Dortmund, a Liverpool és a Fulham csatára volt, a német futballtörténelemben a legjobb támadók között jegyzik a nevét. S azon a pályán tanulta meg a labdarúgás alapjait, amelyen a magyar válogatott az edzéseit tartja az Eb alatt.

 

Gulácsi, Orbán, Szalai, Sallai és Schäfer neve hívó szó

A Merkur.de arról ír, hogy nem lenne meglepetés, ha Riedle feltűnne a magyarok edzésén. A lap hozzáteszi, a weileri közönségtalálkozóra a Post sörfőzde külön készül egy sátorral, ahol 800 szurkoló elfér, és egy 15 négyzetméteres LED-képernyőn élvezhetik majd az Eb mérkőzéseit. A patinás sörfőzde 1650 óta üzemel!

A lap kiemeli, hogy az érdeklődők öt Bundesliga-játékossal is találkozhatnak Gulácsi Péter, Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Hoffenheim/Freiburg), Sallai Roland (Freiburg) és Schäfer András (Union Berlin) személyében.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.