Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Csal a Liverpool az Eb előtt, de a Manchester Cityt így sem tudja utolérni

A pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra a Manchester City, az Internazionale és a Real Madrid adja a legtöbb játékost, egyaránt tizenhármat – bár vannak statisztikák, amelyekben Kylian Mbappé neve mellett még a Paris Saint-Germain szerepel, mivel a francia támadó június 30-ig hivatalosan a PSG játékosa. A Liverpool közösségi oldalán „kis csalással” a cseh válogatott kapusa, Vitezslav Jaros is Pool-játékosnak van feltüntetve, de a hálóőr kölcsönadva a Sturm Graz együttesét erősíti. Szoboszlai Dominik mellett valójában nyolc olyan játékos szerepel az Eb-n, aki a Vörösök mezét viseli. Az RB Leipzig ebben a rangsorban megelőzi a Liverpoolt: Willi Orbán és Gulácsi Péter együttese tizenegy labdarúgót delegál.

2024. 06. 12. 5:48
Virgil van Dijk, a Liverpool védelmének oszlopa a holland válogatott csapatkapitánya Forrás: X/Liverpool FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokság előtt rengeteg statisztika lát napvilágot, így azt is számba veszik, hogy mely csapatok adják a legtöbb játékost a kontinenstornára. A Transfermarkt oldalán az olvashatjuk, hogy a Manchester City és az Internazionale a két éllovas, egyaránt tizenhárom labdarúgóval képviselteti magát. Ami a Premier League győztesét illeti, az angol válogatottban ott van Kyle Walker és Phil Foden, a portugálban Rúben Dias, és Matheus Nunes, a belgában és Jérémy Doku, a horvátban Josko Gvardiol és Mateo Kovacic, a spanyolban a svájciban Manuel Akanji, a hollandban Nathan Aké. Mi tagadás, ez igazán ütős névsor!

English Premier League - Manchester City vs Luton Town
A svájci Manuel Akanji ellen a magyar válogatottnak is készülni kell Fotó: EPA/ Tim Keeon

A Serie A-ban győztes Internazionale „Eb-kerete”, Olaszország: Alessandro Bastoni. Federico Dimarco, Matteo Darmian, Nicoló Barella, Davide Frattesi; Hollandia: Stefan de Vrij, Denzel Dumfries; Franciaország: Benjamin Pavard, Marcus Thuram; Törökország: Hakan Calhanoglu; Svájc: Yann Sommer; Albánia: Kristjan Asllani; Ausztria: Marko Arnautovic.

Phil Foden a Manchester City játékosa Forrás: Transfermarkt

A Transfermarktnál a Manchester City és az Inter után a Real Madrid, a Barcelona és a Paris Saint-Germain következik egyaránt tizenkét Eb-szereplővel. papír szerint június 30-ig valóban a PSG alkalmazottja, de már aláírta a szerződését a Realhoz. A francia támadó elköszönt a párizsiaktól, így őt inkább már a Realhoz kell besorolunk. Azaz a BL-győztes spanyolok is tizenhárom játékossal lesznek ott az Eb-n: a spanyol válogatottal Nacho Fernández, Dani Carvajal és Joselu, a franciával Ferland Mendy, Aurélien Tchouaméni, és Kylian Mbappé, a némettel és a horváttal az angollal a törökkel Arda Güler, az ukránnal Andrij Lunyin készül. S ez a lista lehetne 14 fős is, de Thibaut Courtois, aki június 1-jén a BL-döntőben a királyi gárda kapuját védte, nincs ott a belga keretben. A 102-szeres válogatott hálóőr súlyos sérülés után tért vissza, Domenico Tedesco szövetségi kapitánnyal azonban hűvös a viszonya. Amikor az év elején Courtois még csak lábadozott a keresztszalag-szakadása után, ő maga is azt mondta, hogy az Eb nem szerepel a tervei között. S bár azóta felépült, Tedesco nem invitálta…

 

és is „élcsapatok” listáján

A Liverpool büszke lehet Szoboszlai Dominikre is Forrás: Facebook/Liverpool FC

Az Európa-bajnokságon tizenegy játékossal lesz jelen a Bayern München és az RB Leipzig (a lipcseieket erősíti Gulácsi Péter és Willi Orbán), tízzel az Arsenal és a Bundesliga-bajnok Bayer Leverkusen, kilenccel a Liverpool, a Juventus, a Roma és a Slavia Praha. Érdekesség, hogy a Liverpoolnál három válogatott csapatkapitánya játszik : Szoboszlai Dominik, (Hollandia) és Andy Robertson (Skócia). A Liverpoolnál azonban „kis csalással” tíz játékost számolnak el. A Vörösök közösségi oldalán a megosztott fotó alatt többen is kérdezik, hogyan kerül oda az a cseh kapus Szoboszlaiék mellé? Nos, Vitezslav Jaros, a cseh válogatott kapusa kétségkívül a Liverpool szerződtetett játékosa 2020 óta, de jelenleg kölcsönadva Ausztriában a Sturm Graz kapuját védi. A Liverpool azonban ehhez a statisztikához ravasz módon visszavette.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.