Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Őrjöngenek a dühtől a németek a magyarok elleni bíróküldés miatt

Az UEFA kijelölte a labdarúgó Európa-bajnokság szerdai mérkőzéseire a játékvezetőket, a Németország–Magyarország találkozó egy holland rendőrnek, Danny Makkelie-nek jutott. A házigazda németek nagyon kiakadtak ezen, ugyanis több rossz tapasztalatot szereztek már róla, sok szerencsét nem hozott nekik. Más kérdés, hogy az eredmények alapján nekünk sem lehet a kedvencünk.

2024. 06. 17. 17:38
Danny Makkelie
Danny Makkelie a Németország–Magyarország végeredményét befolyásoló hibát követett el
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA egy 41 éves rendőrre, Danny Makkelie-re bízza a német és a magyar válogatott meccsét az Európa-bajnokság A csoportjában. A holland játékvezető eddig három mérkőzést vezetett a magyar válogatottnak, két vb-selejtezőn 1-0-ra kikaptunk vele, 2017-ben itthon Portugáliától, majd 2021-ben (már irányításával) Tiranában az albánoktól. Szépségtapasz, hogy a legutóbb ő fújt a tavaly novemberi, Montenegró elleni győztes (3-1) Eb-selejtezőnkön.

A dortmundiak nagyon kiakadtak a bíró döntésén (Fotó: AFP)

Ha az eredményeket nézzük, akkor nem ő a kedvencünk, de a németek kimondottan fújnak rá, valósággal őrjöngtek a dühtől, amikor megtudták, hogy Stuttgatban szerda este ő fújja majd a sípot – vette észre a Metropol . Nekik az előző, 2021-es Eb-n ő vezette az Anglia elleni vesztes (0-2) nyolcaddöntőjüket, a 2022-es vb-n pedig a spanyolok elleni 1-1-es csoportmeccsüket, ami után kiestek a katari tornáról. De igazán sok bosszúsága a németek kapitányának volt Makkeliével, még az RB Leipzig vezetőedzőjeként: a 2020/21-es BL-szezon csoportkörében, a Paris Saint-Germain elleni idegenbeli mérkőzésen által értékesített, párizsi győzelmet eredményező büntetőn húzta fel magát.

A német sajtóban felemlegetik a Dortmund 2023 tavaszi BL-kiesését is a Chelsea elleni nyolcaddöntőben. Akkor a németországi 1-0 után Londonban 2-0-val fordított az angol sztárklub, mire Matthias Sammer keresetlen szavakkal értékelte Makkelie ténykedését: – A tizenegyes és a megismétlése: ez egy igazi botrány! Makkiele egy nagyon, nagyon arrogáns ember – dühöngött a Dortmund tanácsadója. 

Emre Cannak nem a kedvence a holland játékvezető (Fotó: AFP)

Emre Can, a német válogatott dortmundi középpályása is tombolt akkor dühében a játékvezető ítéletei miatt:

– A játékvezető. Minden az ő hibája. Hogy adhatta meg másodszor is a büntetőt ilyen helyzetben?! Hogy lehetséges ez? Ilyen egyszerűn nincs! Az egész meccsen arrogáns volt, kezdjük azzal! Nem érdemeltünk kiesést, a bíró miatt történt.

Ezek után nem csoda, hogy a németeket felbőszítette az UEFA bíróküldése, csak remélni tudjuk, az eredménysoruk szerdán nem javul vele.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.